Klima Elektrik Bağlantısı

Katılım
6 May 2013
Mesajlar
427
Puanları
31
Yaş
35
Konum
Bursa
Merhaba;
Resim olarakta ekledim 2 adet 24lük 1 adet 18 lik klimanın elektrik beslemelerini 3 fazlı sigortadan her faz bir klimaya gidecek şekilde yapsam herhangi bi sıkıntıyla karşılaşırmıyım.
Yardımlarınız için sağolun.
 

Ekli dosyalar

  • 3 fazlı sigortadan 3 klima bağlantısı.jpg
    3 fazlı sigortadan 3 klima bağlantısı.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 68
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sigortanın akım değerini doğru seçmeniz gerekir. Tavsiye edilen 3 ayrı uygun sigorta ile bağlantı yapmanızdır.
 
ayrıca asansörlerin besleme hattını monofaze akım kontrolü hesabına göre seçmeniz gerekir.
 
Klimalardan birinde bir problem olursa eger, kart arizasi kisa devre,enerjinin kesilmesi istendigi durumlarda vs.Diger klimalarda bu sebepten oturu kullanim disi kalacaktir..hepsine ayri sigorta takilmasi en dogru olanidir.
 
Arkadaşların dedikleriyle beraber nötr hattını ayrı ayrı çekin.Birbirine atlamayın.Nötrdeki kopukluk cihazlara 380 v verir.Sonrası El fatiha.
 
sayın @zbyrblc balkona kadar bu trifaze sigortadan kablo çekilmiş salon tipi klima için ben bu klimanın yerine 3 adet klima alındı bende tekrar kablo çekmemek adına bu çekilmiş kablonun her fazına 1 mono sigorta takıpta hatları çeksem olur gibime geliyor sizlerin yorumlarını bekliyorum.
 
Aynen şu an söylediğiniz uygun olanıdır. Ama sigortaların üçü de aynı olmaz gibi güç değerlerine akım değerine bakmak gerekir herhalde :)
 
Hayırlısıyla kazasız belasız halledicez inşallah 24 lüklere 2 adet eş değer sigorta alırım 18 lik olanada biraz daha düşük alırım klimacı arkadaşlardan öğrenirim sigorta değerlerini.
 
sayın @zbyrblc balkona kadar bu trifaze sigortadan kablo çekilmiş salon tipi klima için ben bu klimanın yerine 3 adet klima alındı bende tekrar kablo çekmemek adına bu çekilmiş kablonun her fazına 1 mono sigorta takıpta hatları çeksem olur gibime geliyor sizlerin yorumlarını bekliyorum.

Tek bir K otomat ile 3 klimayi beslemek son derece yanlis..Mevcut besleme kablosunu kullanarak istediginizi yapabilirsiniz.Ama siz zaten her cihaz icin ayri W otomat kullanicam diyorsunuz.dogrusuda bu tabiki.kolay gelsin.
 
Merhaba,sn.artisstkumral. Bu klimanın yazılı olan etiketine bir bakın; örneğin 1040 watt,ısıtmada 4.8 amper,soğutmada 4.9 amper çeken bir klimaysa, B10 otomat uygun olur,ayni amper değerinde sigorta, kalkış (demeraj) ihtimali de düşünülüp pek seçilmemesi daha uygun olur. Nötr kablosu ortak çekilmemelidir. Her cihaz için ayrı monofaze bir otomatı kullanmanız da şarttır. Sözünü ettiğim ve seçtiğim otomat sigortam, evimde buat sonrasında ve klimaya çok yakın duvara konuşlandırdığım bir sigorta kutusundadır.

Ana sigorta (trifaze) den sonra çekilen otomatın amper değeri prensipte hep daha düşüğü de olmalıdır.Ana sigorta 25 ise 16,16 ise 10 gibi, yani bir kademe daha aşağısı seçilmeli ki bu klimayı korurken onun yanında ve sadece ona tam ilişik bulunarak olağandışı durumlarda sürekli o atsın. Daha büyük klima watt değerleri veya klima soğutma,ısıtma amper değerlerinin hep 2 katını göz önünde bulundurmanız daha iyi olur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst