Kesintisiz Güç Kaynakları Hakkında

Katılım
25 Eki 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

Bir iş yerinde kullanılan kuru tip ups akülerinin bir kısmı şişerken bir kısmı da üst kapağını patlatmış... acaba buradaki problem aşağıdakilerden mi kaynaklandı yoksa başka nedenler var mı ?

1-Yüksek akımdan kaynaklanmış olabilir mi ?
2-Aküler su almış mı olabilir ?
şimdiden yapacağınız yorumlar için teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Aküler jel ise aşırı şarzdan arızalanmış olabilir. Jel akülerin şarz voltajı sulu akülere göre daha düşüktür. Dikkat edilmesi lazım.
 
içinde birden fazla olan upslerde sık görülen bir durumdur, işlevini yitiren akü daha fazla elektrik çeker veya hiç kabul etmez bu durumda diğer akülere fazla elektrik gider bu da sağlam olan akülerin bozulmasına yolaçar. diğer taraftan upsler aynı zamanda voltaj regülarörü olarakta düşünebiliriz, yüksek voltajdan çok fazla etkilenmez genellike koruması vardır. size tavsiyem tüm akülerin değişimini yapmaktır. ölçüm bu sağlam kalsın derseniz taktığınız yeni aküleri de bozarsınız. zaten kuraldır grup aküler komple değiştirilir.
 
Önce akülerin hepsi disarida paralel bağlanır. Yarimsaat 45 dk beklenir ki hepsi dengelensin. Sonra sisteme seri takılır.
 
Önce akülerin hepsi disarida paralel bağlanır. Yarimsaat 45 dk beklenir ki hepsi dengelensin. Sonra sisteme seri takılır.
@silvestir ustam, bunlar tam bakımsız kuru aküler muhtemelen de 7 amper olanlardır, şişmişse adam olmaz , üst kapakları patlamışsa aşırı voltaja maruz kalıp patlamışlardır hayatta adam olmazlar. senin dediğin 3-5 ay hiç kullanılmamış hücreleri ölmemiş aküler için geçerli olabilir. ups ten çıkan aküleri her türlü kurtarmayı denedim internette görülen ne kadar yol varsa hepsini ama ölmüşle olmuşa çare olmuyor işin kolayına kaçalım derken evdeki bulgurdan oluyoruz. bir de bu şirketlerin genel zaafıdır "asla ve asla zamanında rutin bakımları" yaptırmazlar, servise ve(ya) teknik servis elemanına para ödemek onlar için masraftır. zaten bu akülerin ömrü 2 bilemedin 3 yıldır % 100 verimli kapasitede kullanmak adına. bak sor arkadaşa son kullanma tarihlerini en az 7-8 yıllık olduğunu söyleyecektir. yani beleşten 2 tur akü masrafı yapmamıştır, bu güne kadar da servis yüzü görmemiştir. sağlıcakla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,882
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst