Kesici odalarindaki akü grupları hakkında..

c.berkan bizim kullandığımız kesicilerde düşük gerilim bobini enerjili değil ise manuel kurma yapamıyon mekanik kilit var
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sizin düşük gerilim bobini ağ salterinde galiba, yg kesicisinde değil, doğru mu?
 
Ağ şalteri nedir ? bizim sistemde 8 tane koruma rölesi 6 kesici var mc30 koruma rölesinin kapalı kontağı ve trafo bucholz rölesinin kapalı kontağı üzerinden 110dc geçer düşük gerilim bobini enerjilendirir.bucholz veya mc30 bi açma gelirse düşük gerilim bobini enerjisi kesileceği için kesici açar.
 
Sözlük azizliği AG- alçak gerilim:) bucholz arizasi için yapilmis bi sistem, bu durumda sizin aküler devre disi kalirsa size bucholz hatasi olarak dusuyordur.
 
c.berkan bizim kullandığımız kesicilerde düşük gerilim bobini enerjili değil ise manuel kurma yapamıyon mekanik kilit var
Bence uygun bir yöntem değil akülerin ömrü 5 yıl.Sanayii kuruluşlarında zaman zaman yarım saat bile elektrik kesintisi sorun olur.Ama benim kullandığım sistemde akülerin devreden çıkması üretimi engellemiyordu.Sizin sistemde aküler arızalansa veya devre sigortası atsa üretim durur veya akülerden biri arıza yapsa hemen akü bulmak ve devreye almak sıkıntı
 
Akü grubları, koruma, acma işlemlerınde kullanılğı gibi; Moduler panoların ve Kesicilerin bulunduğu mahal/odaların aydınlatılmasında da kullanılır.24/ veya 110 volt ampul kullanılartak, elektrik kesılmelerinde, odaların aydınlatılması sağlanır.
 
redresör arızalanır akü biterse eller yukarı olursun, koruma devre dışı olur.
 
Tum koruma sistemi devre dışı mı kalir yani, herhangi bir sorunda kesici açmaz mi yani, peki akulerin öldüğünü nasil anlariz.
 
Aküleri tam şarj yapın, anma gerilimi kaç ıse o gerılıme gelınce redresörü kapatın.(24 - 110 v vs.) Akuye yuk verın, mesela varsa aydınlatma lambalarını yak, kısa sürede voltmetreden gerilim düşdüğünü göruyorsan, aku gidiyordur.Yeni nesil akülerde, renklerle akü durumu belirtilmektedir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,288
Mesajlar
916,455
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst