Kendi işini kurmak :)

bence en önemli şey esnaf olmak esnaf gibi esnaf olmadan işi bilmek ii usta olmak cin gibi mühendis olmak (kendi işin için ) yetmior....bunları 4 dükkan açıp kapatmış biri olarakl söylüorum naçizane......bu arada bu dükkanlar batmadı ....sadece esnaflığı beceremedik kendimizi ii satamadık...
 
merhaba ;
bence tam olarak makine ve fabrıka otomasyonlarına yonelmenı tavsıye ederım .saydıgın ıslerı yapmak ıcın pek okula gerek bence.ilerde insallah ufkunun acılcagını ümit edıyorum kardesım.benım ılerdekı planlarım bu alanda o yuzden sımdıden bu alanlarda calısmaya basladım.
 
Görüşleriniz için teşekkür ederim. Güvenlik Teknolojileri ve Web Tasarımı üzerine iş yapan firmaların gayet büyük meblalar kazanabildiğini görüyorum. İşimi İzmir'de kurmayı düşünüyorum. Maddi yönden (Allaha şükür) bir sıkıntım olmamakla beraber, sektör de geniş bir çevreye de sahibim(Yani yaptığım işi pazarlama konusunda).
Yukarda yazdığım maddeler de zaten üzerine eğitim aldığım şeyler. Okul süresince ve sayın "hersey_m"in dediği gibi okuldan sonra en fazla bir kaç sene bu alanlarda uzmanlaşana kadar çalışma evresinden sonra da olabilir.

Benim sorum yazdığım maddeler okuduğum alana göre basit mi kalıyor acaba??
Ya da İzmir gibi bir şehir de bu işi yapmak (malum çok büyük firmalar da var) Afrika'da yerlilere ayakkabı satmak gibi mi olur? :)

Geçen gün İzmir'de büfenin tekine 15cm x 45cm yanlızca 8 harfli yanıp sönen bi led tabela taktırmış, fiyatını sorduğumda bana "350 TL"ye yaptırdım dedi.
Aynı şekilde web sitesini yaptığım bir gezi firması üzerinde "Uçak Bileti -> Gezi35" bu tarz kare bi tabelaya tam "950 TL" ödediğini söyledi.

Sayın gultekinege,
İnancları olan bir insanım, alarm satmak istediğim adama alarm taktırsın diye gece gidip dükkanının camını indiremem :) Rızkı veren Allah diyorum.

Merhaba;
Yazdıklarımdan sadece bunu anladığın için üzüldüm. Saha doğrusu sanırım anlatamamışım. Tavsiye istediğinde; mantıklı olan kadar mantıksız olanda gelir. Kimi tavsiye işine yarar kimini anlayamazsın.

Neyse ne! hayat senin, iş senin, fikir senin, güç senin. İşlerin gönlünce kazancın bol olsun...

Saygılarımla...
 
Herkese merhaba,
Pamukkale Üniv. El-Elek 2.nci sınıf öğrencisiyim. Her öğrenci gibi benim de gelecek kaygılarım var. Aslında ne düşündüğümü tam olarak nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum ancak gelişigüzel yazayım.

Okulumu bitirdikten sonra "kendi işimi kurmayı" düşünüyorum.
Geçen sene Güvenlik & Otomasyon Teknolojileri ve ayrıca web tasarımı üzerine iş yapan üç dört firmada bulundum.

Okulum bittikten sonra;

* Güvenlik Teknolojileri ( Alarm & Kamera vb. sistemleri ),
* Bilgisayar ( Web Tasarım, çeşitli Web projeleri, 360 derecelik tanıtım çekimleri, Bilgisayar Tek. Servis, Printer Bakım onarım vb. ),
* Ses & Işık Sistemleri,
* Led Tabela üretimi,
* Uydu, Santral Kurulumu..

Bu alanlar üzerinde okul bitene kadar kendimi geliştirip kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Aslen İzmirliyim ve planlarım bu yönde.

Olumlu - olumsuz yorum yaparsanız sevinirim?
Çok mu acemice kafamdaki fikirler? :eek:

Yoksam fareler ve insanlar 'daki gibi köylüler asla çiftlik sahibi olamazlar mı? :p :)

Bence okulu bitirmene gerek yok, hemen başla derim.
 
inanmak başarmanın yarısıdır.. umarım herşey yolundaki gider, umarım hayatın sunduğu engeller hayallerini minimize etmez.
 
Kosgeb ve İşkur kendi işini kurmak isteyenlere 27 bin TL hibe veriyor arkadaşlar. Projelerinizi hazırlayın bu fırsatı kaçırmayın.
 
herkez bir şeyler yazmış tavsiyelerde bulunmuş herkezin ellerine yüreklerine iyi niyetlerine sağlıkbende kısaca bu güzel arkadaşıma bir kaç tavsiyede bulunmak isterim

faliyet göstereceğin alan nedir bunu göz önüne alırsın
öncelikle çok iyi bir pazarlamacı olmak şart bu konuda kendine güvenmiyosan bile bunu yapabilcek insanları bünyende barındır çünkü ne yapıyorsan yap yaptığın şeyi satmalısın bu altın kural .


1-pazar= yaptığın işin hitap edeceğin pazarda payı nedir
2-kitle= senin malının veya hizmetinin en iyi taliplileri kimlerdir bunu araştır
3-rakipler= bulunduğun pazarda hangi rakibin pazarda % kaç paya sahip
en çok paya sahip olan rakibin bu pazarda nasıl faliyet gösteriyor ne şekilde bu potansiyele hakim olabilmiş ve rakibinin eksikleri hangi konularda eksik kalıyor büyümesi hangi yönetimsel sorunları yüzünden dahada çok hız alamıyor
4-kitle bu sektörde faliyet gösterenlerden ne istiyor


öncelikle kitle kimlere mal veyahizmetini satacaksın hangi bölgede hangi kitle bu ürünün veya hizmetin en iyi alıcıları en yoğun şekilde yaptığın işe rabet gösteren bölge neresi
bunu iyi bilmelisin ve doğru yerde yer lmalısın
pazar araştırması şart hitap ettiğin bölgede bu sektörün pazar payı nedir.
sonra rakiplerin hangi rakibin pazarda ne kadar paya sahip rakiplerini iyi tanımalı taktiklerini stratejilerini gözlemeli ve bu bilgiler içinden sana yararlı olan bilgileri taktikleri kullanmalısın
rakiplerinin eksik yanlarını görüp onların tamamlayamadıkları boşlukları tamamlamalısın
ve hitap ettiğin kitleye kulak vermelisin kitle senden ne istiyor bi çok firma bu konuyu kulak arkası eder bence benimsemen gereken kural şu senin haytında sorunlu problemi çözülmemiş canı sıkılmış senin için ne gatif bir hisse kapılmış bir müşterin olmamalı kuralın bu olmalı çünkü insanlar hissettiği şeylerin haricinde yaşadıkları herşeyi unutabilirler ama hissettiklerini asla unutmazlar müşterilerinin isteklerine kulak ver ve onların aklıllarında hep pozitif hisler uyandır.

parada değil hizmette rekabet et ve hizmetinin karşılığını hakkıyla almaya bak.
buda hitap ettiğin kitle sayesinde alacaktır

örnek istanbulda habiplerde de güvenlik sistemleri işi yapabilirsin nişantaşın da da yapabilirsin nişantaşın da bu işi yaparsan kesinlikle fiyat rekabeti yapamazsın çünkü fiyatta rekabet yaparsan işin kalitesi düşer ve insanlar sana iş yaptırmaz

habiplerde de hizmette rekabet edemezsin çünkü teklif vermeye gittiğinde en iyi şekilde yapmak istediğin işin bedelini duyan iş veren korkarım sana çay bile ikram etmeden kapı dışarı eder.
 
PLCSEMPATİZANI gerçekten çok iyi açıklamışsınız...
Sanırım yeni başlayacak akadaşlar için, süper yardımı olur...
 
yeni başlayan biri için kesinlikle göz ardı edilmeyecek kurallar bunlar tabi tavsiyelerimin verimini meyvesini mutlaka uzun vadede alacaktır tavsiyelere kulak verecek olan arkadaşlar bu tavsiyeler uzunvadede büyük getiri sağlayacak olan tavsiyeler .

kısa vadede büyük rakiplerin karşısında küçük sermayelerle büyük kar sağlamak içinde biçok taktik var işte gerilla pazarlama taktikleri gibi ama tabi bu tür taktiklerin ilerisi yoktur sadece kısa vadede sermayesi ve gücü düşük seviyede olan girişimcilerin tercihi oluyor bu tip taktikler.
 
sabır ve gayret önemli bunları başardımı yapamayacağın iş yoktur diyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,285
Mesajlar
916,436
Kullanıcılar
450,117
Son üye
3ZİNED_

Yeni konular

Geri
Üst