Kendi İşim-Özel Sektör ?

megtorLas

Üye
Katılım
23 Eyl 2010
Mesajlar
165
Puanları
1
Merhabalar
Öncelikle bu tür konuların defalarca açıldığına şahit oldum,hepsini okudum yalnız tam bir cevap bulamadığım için bir konuda da ben sormak istedim.Anlayışınız için teşekkürler
Kocaeli Üni,Elektrik Mühendisliği 3.Sınıf öğrencisiyim.Seneye Allah izin verir bir aksilik çıkmazsa mezun olacağım.Ancak kafamda büyük sorular oluşmaya başladı,bu iki imkandan özel sektör olayı daha sıcak geliyor sebepleri ise....
1-Memleketimde olan geniş çevrem
2-Memleketimde bu işi yapan sayısı 5'i geçmez
3-Sermayeden yana sıkıntım olmaması
4-Babamdan dolayısıyla ticarete olan merakım ve naçizane becerim
5-Proje işi yapan yeğenlerim olması ve dediğim gibi bu sektördeki geniş tanıdık çevrem
6-Memleketimdeki huzur ortamımın güzelliği :)

Bu sebeplerden maddi olarak işlerimde sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum ancak tabiki hiç bir şey bu kadar basit değil.Her türlü öneri ve tavsiyeye açığım.Kafamı karıştıran olguda büyük şehirde kal diyenlerinde hayatımda olması ancak aynı parayı kazanacak ve huzurum olacaksa neden memlekete dönmeyeyim diyorum,risk almaktan korkum yok,ticareti de yapabileceğime inancım tam,sorumluluk derdim de yok.
Cevap aldıkça karşılıklı konuşalım,şimdiden yardımcı olan tüm büyüklerime teşekkürler...
İyi Çalışmalar
 
Kendinize olan güveniniz tam anladığım kadarıyla. Bu çok iyi.

İşinizin ehli olmanız çok önemli. Yapacağınız işi tüm detaylarıyla çok iyi bilmelisiniz. Sürekli olarak yeniliklere açık ve teknolojik gelişmelere aç olmalısınız.

Büyükşehir konusuna gelince. Yapacağınız işin geleceği ve potansiyeli önemli.

Büyükşehir küçükşehir önemli değil
 
Ben büyükşehirde çalışıom ama arada kafam atıp memekete gideyim ufak bi dükkan açayım diyorum. Belki bana küçük yerler daha hoş geliyordur. Büyükşehirler de her zaman dert sıkıntı olmaya başladı artık. Trafiği sorun, insanlarla iletişimi sorun vs. vs. eğer öyle bi imkanın varsa bence memleketinde çalışman daha iyi.
 
Imkanların ve düşüncelerini doğru analiz ederek kendine bir yol çizmelisinnn.kafandaki sorunları iyice tartış ve kararını ver.
 
Bende okulumu bitirmeden az çok kafamdaki yolu çizmek istiyorum.Kararlı ve kararımı vermiş olursam daha çabuk düşündüğüm alanda çalışmaya başlar,daha fazla sene kaybım olmadan hayatımı düzene sokarım düşüncesindeyim.Bu yüzden deneyimli siz büyüklerimden düşünceler istiyorum.
Kendi işimi kuracak olsam bile bir süre birinin yanında ya da en azından bir firmada çalışarak piyasayı öğrenmek ilk fikrim.Okulun sonuçta temel kattığını ve üzerine bizim koyduğumuzu düşünürsek.Bununla beraber ikinci bir dil öğrenmekteyim ve nelere dikkat edebilirim ? Proje Mühendisliği hep ağızlarda,ekstra neler yapabilirim ? Ona göre kendime bir şeyler katmak istiyorum.
 
yaparım! ben yapabilirim anahtar kelime bunlar,
birde işini ciddiye alman gerek...
Düzenli titiz çalışma
 
Peki kendi işimi kurduğumda neler yapabilirim proje işleri dışında ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst