Kapasitif sorunu

Kondasatör devreye almayı daha geç yapacak şekilde ayarlayabiliriz. Kademe alma süresini arttırmak için set tuşuna basılı tutuyorsun, dELy parametresine geliyorsun, set yapınca dELy-on gelecek, t-on seçiyosun, yine sete basıyorsun, aşağı yukarı tuşlarıyla bunu 15sn yap bakalım, takip et, nasıl oacak. Diğerleri t-of, t-rC ile oynamaya gerek yok. Onaylamak için sete bas. save set çıkana kadar escye bas. Yes de, kaydetmek için sete bas.
Prophiyi daha çok kullandım ama sanırım bu adımları izlersen sorun yaşamazsın.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Eğer gözleminin sonucunda süre yine azsa, daha radikal bir test yap, bunu 180 sn. falan ayarla, bunların 1800sn'ye kadar yolu var.
 
Kademe devreye alma süresini uzatmak mantıklı geliyo ama ileride hem endüktif hem kapasitif sorun olması ihtimali var gibi.T-OF süresini kısaltalım diyecem oda zeten 3 sn daha nasıl azaltalım.Yinede dev.alma süresini uzatıp bakıcaz artık.
 
Son düzenleme:
Tabii kompanzasyon hassas iş, çok dikkatli izlemelisin, hem endüktif hem kapasitif düzgün gitmeli. Ben bir kere inat edip sabaha kadar saat başı değer okumuştum. Bir sayaca, bir röleye gidip gelmiştim:) Ama çok güzel oturdu ondan sonra, 2 yıldır kapasitif 0,001 endüktif 0,03 gidiyoruz. Kapasitesi çok büyük bir soğutma makinası bağladık geçtiğimiz aylarda ama sorun yaşamadım.
 
Devre dışı bıraktığım capasitörleri devreye alıp dediğini yapacam sonuçları bi süre sonra paylaşırım
 
Çıkarma süresi 3sn. normal bence de, onu değiştirme. Ama bu sefer endüktif yazacak diye endişe etmene gerek yok, devreye alma süresini iyi ayarlarsan (bu da sürekli sayacın turunu ve panoyu izlemekle olur) endüktif yazmasını önleyebilirsin.
 
Az önce kondansatörleri devreye almak isterken 11 nolu kondansatör nh sigortanın birinin bozuk olduğunu farkettim.Sorunun bundan kaynaklı olabileceği ihtimali yüksek.:)
 
30kVar, hep devrede kalmışsa olabilir. Zaten sistem değişmemişse mutlaka panodan çıkar, neyse ki çabuk buldun, çok sevindim çözülmesine
 
İlgi ve alakan için tşk ederim.Acaba neden hep devrede kalmış olabilir buda başka bir arızanın göstergesi olmasın.:)
 
Son düzenleme:
Evet o sigorta kondansatörler yüzünden atmış olabilir, çünkü kesit ve amperaj normalmiş zaten bu zamana kadar çalışmış.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst