Monofaze Kademeleri Entes röle tanırken sorun çıkartıyor

ykp55

Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
539
Puanları
16
Konum
samsun
Arkadaşlar bir benzin istasyonunda kompanzasyon yaptık Allah kabul etsin ama hiç içime sinmedi isteksiz yaptığımız bi işti sistemide bir türlü ayarlayamadım. Neyse kademeleri aynen yazıyorum
1.kad 2.5 kvar
2.kad 1.5 kvar
3. kad 1 kvar
4.kad 1 kvar
5.kad.0.5 kvar
6.kad.0.5 kvar
7. kad2.5 kvar monofaze
8.kad 2.5 kvar monofaze
9. kad 2.5 kvar monofaze
10. kad. 0.5 kvar monofaze
11. kad 0.5 kvar monofaze
12. kad 0.5 kvar monofaze
AUTO setup ta bütün kademeleri sorunsuzca tanıyor yanlız 6.7.8. kademelere gelince 4 er defa devreye alıp bırakıyor tanıyormu tanımıyormu bilemiyorum. yanlız işletme çalışırken 6.7.8. kademeleri hiç yüke göre devreye almıyor % 60 ı monofaze alıcı tesisin vede hedeflenen cos Q ye ulaşamıyorum 3 fazdada cos Q ler aynı değil ya fazla kondansatör oluyor ya eksik yada tam sizce sorun ne olabilir ne gibi önlem almalıyım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İşletme çalışırken (devrede yük varken) rölenin kademeleri geç, zor, sorunlu tanıması doğaldır. Çünkü devrede olan anlık değişken yükler akım trafoları vasıtasıyla röleye yansır ve röle de bunu kademedeki kondansatörden gelen bir sorun olarak algılar.
Röle auto set up'tan sonra, Cap menüsünden girerek kademeleri rölenin ne şekilde tanıdığını görebilirsiniz teyit amaçlı. Gerekirse de bu menüden düzenleme yapabilirsiniz:

Röle ekranından Anlık Değerler menüsünden Reaktif'e gelerek o an işletmeden çekilden reaktif güçleri görebilir ve kademe düzenlemesini buna göre yapabilirsiniz. Ekranda gördüğünüz değerin en sağında nokta işareti yanıp sönmekte ise kapasitif güç, nokta yanıp sönmemekte ise indüktif güç aktığını gösterir. Başka bir konuda buna değinmiştim gene. Bakabilirsiniz:

www.kontrolkalemi.com/forum/konu/entes-rg12c-raktif-röle-sorunu.60315/
 
ilginizden dolayı teşekkür ederim sn.genç arkadaş yanlız çalışırken röle 2.5 kvar monofaze kondansatörleri hiç devreye almıyor. sebeb ne olabilir sizce
 
Röle bu kondansatörleri tanıdığı halde devreye almıyorsa, o kadarlık bir monofaze kondansatöre gerek yoktur belkide. Bahsettiğim VAr menüsüne gelip, anlık değerlerden ne kadarlık reaktif yük (indüktif veya kapasitif) harcandığını görebilirsiniz. 2,5kVAr monofaze kondansatör yerine 1 veya 1,5kVAr monofaze yeterli olabilir. Bu işletmedeki monofaze yüklenmenin dengesizliğine göre değişir tabi.
 
aynı sorunu bende palamut fabrikasında yaşamıştım cihaza kondastör deyerleri manual girdim cihaz tam deyerleri algılamayırdu.ve bazı kondastörlerde yıpranma vardı sorun kalktı arkadasımsende kondastör degerlerini bir gözden gecir istersen.
 
sisteminizde 7 kvar trifaze,9 kvar monofaze toplam 16 kvar kondansatör var,en büyük monofaze en küçük trifaze lerle aynı güçte olmalı 2.5 monoları 0.5 yapsaydınız sorun olmayacaktı diye düşünüyorum.
 
1-Kademeleri Otomatik tanıma olayına güvenmeyin Sn Gençarkadaşın dediği gibi röleye girip kademeleri nasıl algıladığını gözlemleyin yanlışlar var ise manuel olarak gerçek değerleri girin. Sık yaşanan bir problemdir.
2-Monofaze kondansatör kademe gücü seçiminin doğru olmadığını görüyorum. Enerji tüketim menüsünden anlık değerleri takip edin fazlar arası kapasitif ihtiyacın maksümum ve minümum değerlerini gözlemlemeye çalışın. Sizin monofaze dağılımınza göre min 0,5kVAr maksimum 2+0,5=2,5kVAr dengesizlik olduğu düşünülmüş.
3-Röle set değerlerini kontrol edin ve kondansatörlerin çektikleri akımları ölçün tam bir kontrol yapın.
 
kademelerini düzgün sırala ,monofaze kademelerini son kademeye koy
 
akım trafonuzun değeri kaç.entes röle akım trafosunun sekonderinden 50mA 'den az akım geçiren kondansatörleri tanıyamaz.bu sebeple monofaz bağladığınız kondansatörleri tanıyamıyor.
 
akım trafonuzun değeri kaç.entes röle akım trafosunun sekonderinden 50mA 'den az akım geçiren kondansatörleri tanıyamaz.bu sebeple monofaz bağladığınız kondansatörleri tanıyamıyor.

6.7.8. kademelerde 2,5 kvar monofaze varmış 0,5 kVAr ları tanımışsa 2,5 kVAr 50 mA den dahamı az akım çekecek ??? yardımcı olalım derken insanların kafasını karıştırıyorsunuz. Daha dikkatli okusak sorunları nasıl olur acaba.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst