kapasitif değer yükselmiyor ?

ben uzatmadım ki,kibarca size bir hatırlatma yaptım.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar anlaşıldı bu olay çok derin ben biraz düzelttim değerleri,son bir daha olacak cos değerini yükselterek daha çok kondonstör devreye alınabiliyor tamam orda bi sorun yok pekala c/k değerini yükselterek veya düşürerek daha fazla kondanstör devreye alabilirmiyiz(Örneğin:50 kw lık bir motor çalışırken 25+25 kvarlık iki kondanstör devreye giriyor ck değerini oynarsam 25+25+25 yapabilirmiyim) yapabilirsem nasıl nasıl olur.
 
hayır c/k değeri ne ise o olmalıdır.c/k değeri sayesinde röle ,cosinüsq niz kaçtır,kondansatör artırayım mı azaltayım mı karar verir.
cosinüsq yi 1 yaptığınız halde hala kapasitif hiç yazmayıp endüktif çok yazıyorsa,kondansatör değerlerinde sorun olabilir.pratik çözüm olarak,cosinüsq yi(röle izin veriyorsa) kapasitif bölgeye alın. Entes rg3cgs kullanıyorsanız cosinüsq ayarı kısmında cosinüsq yi kapasitif ayarlayın ve 99 dan denemeye başlayın.
bazı rölelerde de kapasitif bölge - olarak ifade ediliyor.-99 yaparsınız.o zaman fazla kondansatör alır.tabii yeterince kondansatörünüz varsa.
kolay gelsin
not kapasitif bölge için 99 en küçük değerdir.yani hala kapasitif yazmıyor endüktif çok yazıyorsa kapasitif yükünüzü çoğaltmak için 1 değil,98 e ayarlamalısınız,hala kapasite yetersizse(ki gerek kalacağını sanmam)97 yaparsınız.Yok kondansatör fazla geldiyse 1 e yaklaştırırsınız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst