Kapasitif Cezaya Girecek Yardım

kompanzansyon sistemının enerjızını akım tarfosundan önce aldıgın için kondansatörler devreye giriyor ve buda kapasitif yazmasına neden oluyor

bu arada kompanzasyonun amacı tedaş ın oran dedıgı olayda kullanmadıgınız< enerjıler yanı reaktıf güçler sizin kablonuzu ve aynı zamanda tedaş ın tarfosunu yorar kompanzasyonun amacıda bu reaktıf gücü kendı tesısınızın içinde trafodan güç çekmeden önlemek içindir oranlara gelınce sen en fazla rektıf güç çekebiirlisin diye oran belırlenmıştır bunun üstüne çıktıgın zaman tarfoyu yoruyorsun diye ceza yyersın ayrı ca fazla kompanze edersende bu sefer tarfoya yıne yuklenırsın ve yıne ceza yersın bu iş bu kadar basıt bır olay
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kompanzasyon sisteminin enerjisini akım trafosundan önce bağladığımda bu sefer yaklaşık kondansatörlerin hepsini çekiyor ve sayaç bu sefer aşırı kapasitif yazıyor. Çok uğraştım

sorunun burada kompanzasyonun enerjisi ilk etapta akım trafosundan önce almışsın ve ona göre sistemini kurmuşsun. şimdi akım trafosundan önce enerji aldığında Reaktif röle kondansatörleri tam olarak hesaplar ve balantıları düzeltir. ve sistem in çok güzel çalışır. ancak kompanzasyonun enerjisini anladığım kadarı ile daha sonra değiştirmiş ve akım trafolarından sonra almışsın. bu durumda işte kondansatörler tanınmış bir şekilde duruyor. ama akım trafosu senin kompanzasyonunu görmüyor. görmeyince senin bir hedefin var mesala end. 1.00 ona ulaşmak istiyor röle kondansatörler alıyor. aldığı kondansatörleri akım trafosu görmediği için de röle bir daha hedefe ulaşamak istiyor yine kondansatör alıyor. bu döngü kondansatör kademeleri bitinceye kadar devam eder.

YAPMAN GEREKEN KOMPANZASYON ENERJİSİNİ AKIM TRAFOSUNDAN SONRA AL. ESKİ HALİNE GETİR.

SİSTEMİNDE OMİK YÜK ÇOK OLDUĞU İÇİNDE AZ KONDANSATÖR ALMASI NORMAL.

son olarakta eğer ilk kurarken kompanzasyon enerjisini akım trafosundan önce alsaydın. röle hiç hesap yapamayacaktı yani kondansatörleri tanımayacak bağlantıları düzeltmeyecekti. bu durumda sen sorun olduğunu anlayacak ve bunu daha kolay bir şekilde düzeltebilecektin.
 
Bağlantılarınızı kontrol edin, ilk kademeye en büyük güçteki üç fazlı kondansatörünüzü koyun, program 10'da rölenin kademeleri algılamasını sağlayın ardından rölenin kademe güçlerini nasıl algıladığını kontrol edin yanlış varsa manuel olarak etiket değerlerini girin, dengesizlik varsa monofaze kondansatör kullanın. Gece yük azken sistemin çalışmasını kontrol edin. Önce doğru teşhis sonra tedavi.
 
arkadaşım sen kompanzasyonun enerjisini akım trafosundan sonra al çözülecek senin sistemin. al artık şunu düzeltte şuraya yazı yazmayalım.
nasıl olurda kompanzasyonun enerjisinin yerini değiştirdin. akıl sır erdiremiyorum.
 
arkadaşım sen kompanzasyonun enerjisini akım trafosundan sonra al çözülecek senin sistemin. al artık şunu düzeltte şuraya yazı yazmayalım.
nasıl olurda kompanzasyonun enerjisinin yerini değiştirdin. akıl sır erdiremiyorum.

Sn thlif'in dediği doğrudur. Kompanzasyon ana hat kablosunu röle akım trafosunun Şebeke tarafından alırsan röle tüm kademeleri almasına rağmen eksik kompanzasyon uyarısı verir çünkü endüktif-kapasitif dengesini akım trafosu göremeyecektir akım trafosundan aktif+endüktif reaktif bileşeni akım geçecektir. Bu çok büyük bir hatadır.
 
akım trafolarını ana dagıtımın ana kesıcı cıkısına al ve akım trafosu oranlarınn degerlerını roleden kontrol et
cıhaz tum kademelerı tanıdımı emın ol
ve hangı programı kullandın oda onemlı 10 nolu prog genelde tercıh edılıyor
gecıkme ayarları ve sıstemın hedef cos ayarlarına yanı kısaca tum ayarlarına bakmanda fayda var

buradan verecegımız tavsıyeler bı yere kadar rehber olur
yerınde olcum yapmadan yapılan yardım varsayımdan oteye gıtmez
kolay gelsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst