kapasitif ceza

huseyin79

Üye
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.Bir fabrika kapasitiften ceza yiyiyor fabrikada cihazlar çalışmazken 1 kvarlık kondansatör yetiyor cosQ 1 oluyor ama cihazlar çalıştıgında kompanzasyon kademeleri çekmiyor ama cosQ -0.995 gösteriyor yani kondansatör fazla geliyor diyip kondansatör çıkarmaya çalışıyor ama kademe çekili degil cihazlar çalıştıgında 60 -65 a çekiyor cihazlar ıstıcı oyüzden kapasitif cezamı yazıyor ne yapmalıyım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ısıtıcılar eğer omik rezistans türü ısıtıcı ise bunlar kapasitif etki yapmaz.
Fabrika çalışırken değerlerin - işaret alıyorsa devreye giren yüklerin ne olduğu ile ilgili bilgi vermeniz gerekiyor. Ayrıca mevcut rolenin cinsi marka ve modelini yazarsanız daha ayrıntılı cevaplar alabilirsiniz..
 
cihazlar uv cihazları diye söylendi baskı makinaları içinde ısıtıcıların oldugu söylendi röle kael varko 12 ilgilendigin için teşekkürler.
 
Kael rolenin özelliklerini biliyor musunuz?
 
tam anlamıyla degil sadece devreye almayı ve ayarları yapmayı biliyorum
 
rolenin akım tr oranını girdikten sonra role grupları tanımaya başlar ve kondansator ihtiyacını bu bilgilere gore karşılar. Ama role ayarlarını yapmadan önce ekrandan cos değerlerinin (-) işaretli olmamasına dikkat et. Ekranı düzgün okumak istiyorsan akım uçlarını düzelt sonra tanıma işlemine başla. Normalde role akım polarıte uçlarının ters olma durumunu kendi kendine düzeltiyor. Ama sen yine de bu düzeltmeyi yaparsan kompanze devrede değilken durumu role üzerinden daha sağlıklı bir şekilde görürsün
SET/ÖLÇ/SET/pqs/SET/q menüsünden her fazın ne kadar indüktif reaktif veya kapasitif reaktif ihtiyacı olduğunu gör.
İhtiyaç duyulan kondansator değerine en yakın grup eğer devreye girdiğinde istenen % değerlerini aşıyorsa role bu durumda kondansator devreye almayarak beklemede kalabilir.Bu yüzden ihtiyaç duyulabilecek küçük değerlerde bir veya iki kondansator bulundurmanız faydalı olur
Ayrıca bildiğim kadarıyla UV ısıtıcı cihazları iki fazlı olrak devreye giriyor. Ve senin bu değerlere yakın tek fazlı ve veya iki fazlı kondansator mevcudun yoksa role devreye kondansator almıyor olabılır.
 
Akım trafolarını ve hattını öncelikle kontrol ediniz. akım trafolarınız cl 0.5 ve hattı olabildiğince kısa olmalıdır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst