kapının şifre ile açılması ??

ibrahim_89 sen şifreyi programa gömmüşsün yani şifreyi değiştirmek istesen programı tekrar yazmak zorunda kalıcaksın.bence şifreleme yapmadan önce "pin basic eeprom belleğe yazma" konusu çalış kardeş.bu sayede şifreni program içine gömmek zorunda kalmazsın.

program içine gömeceksen eğer şifreni;

tus takımını tanımladıktan sonra mesela şifren 3-5 olsun;

3 tusu portA.3 e,5 de portA.5 e bağlı olsun;

A.1 e kilit bağlı olsun;

loop:
ıf portA.3= 1 then test:
goto loop:

test:

if portA.5=1 then
portA.1=1 'kilit aç




end


diyerek de kilit yapılır ama böle yapınca şifren hep 3-5 kalır :)


if then dongusunu çoğaltarak şifreyi istediğin haneli yapabilirsin.bence programa gömeceksen şifreyi en azından 6 haneli yap derim ;)
 
Sn arkadaşlar bende bu şifreli kilit yöntemini röle ile hallettim gayet sorunsuz ve maliyetsiz vede güvenli
 
sayın @fault @muratmert4 adlı üyenin size verdiği liste sadece pic programlama kartının malzeme listesi! Şifreli kilit için geçerli liste değil! Anladığım kadarı ile elektronikçi değilsiniz! Bu tarz bir devre yapmak biraz elektronik bilgisi gerektirir. nette yapılmış çok sayıda şifreli kilit devresi var. bir tanesini seçip ona göre devam edin yolunuza derim. bir sorun yaşadığınzda yardımcı oluruz burdan şemayı felan paylaşırsanız?

@ibrahim_89 ilk olarak yazdığın şifre programı eeprom kullanmadığın için enerji her kesildiğinde şifre eski haline dönecektir. şifreyi eeproma yazarsan istediğin zaman şifreyi değiştirebilirsin enerji kesildiğinde de en son verdğin şifre kalıcı olur. şifreyi ilk başta eeprom a yaz. daha sonra if then döngüsü ile basılan tuşları kontrol et ve topla. şifre doğru girilince işlem yap.
 
teşekkürler hocam forumu bu aleti görünce araştırmaalarım sonucu buldum.
forumda iyice gezip bu iş hakkında bilgi arıycam.

peki bu aletin kabaca nasıl çalıştığını anlatabilirmisiniz. yani sanırım bi plaka var ve onun ustunde bi yazılım mı var?

ve eğer bu şekildeyse bu plakanın yapımı nasıl?

teşekkürler.

merhaba senın yapacağın tek bır proğramlama bilen bırınden yardım alman mekaniğini sanırım yapabılecek tecruben var bu konularda bende araştırma yapıyorum benım araştırmam parmak izi okutarak kapi vs açtırmak basıt bır örnek vereyım apartmanın dış kapısı ıkıde bır bozuluyor 150-200 anahtar yaptırılıyor bu kımsenın gozune gelmıyor çunku her daire enaz 4 anahtar yaptırıyor haneye duşen gider goze gorunmuyor ama apartmanda yekun oluşuyor bu işi yapacak parmak iziyle çalışacak devre yapmak istıyorum ama daha yolun başına dahı gelmedım elımde bırsuru proje beklıyor:)


yaa tarıhıne bakmadan balıklama dalıpğ yazdık:)umarım bırı okur fıkrım çağrışım yapar bırılerınde:)
 
Sn.etuzuner pic microchip in ürettiği microkontroler, Avr de atmelin üretimi. aslında aralarında uçurum fark yok benzer yapılara sahipler.

Saygılar

En güzelide endüstriyel uygulamalarda ATMEL'in reset atmaması :) PIC bu konuda çok sıkıntı yaratmıştı bana
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst