Kamera Sistemlerinde kablo karmaşası..

Kayıt cihazına yakın bir yerde ek yapılmıyor,BNC ile dvr karttan gelen uçlar birleştiriliyor.Kabin kullanarak kablolama nasıl yapılıyor? kabin olarak ne kullanılıyor?

Ek konusunu anladım.Bizim sistemimizde özel dvr var.Yani pcye eklenmiş dvr kartı değil de,bu iş için özel üretilmiş bir pc.Bu sebeple de,pc nin çıkışında,bnc soketlerin gireceği yerler hazır.Direkt olarak kablonun ucuna bnc takılıp,cihaza giriliyor.O yüzden neden ek yapıldığını anlamamıştım.
Kabin olayına gelince.Sonuç olarak kamera kayıt sistemi bir bilgisayar.Bilgisayarların,özellikle serverlerin derli toplu durması için server kabinleri var ( RACK KABIN diye adlandırılır) yine kendi sistemimizden örnek vereyim.3 tane pc var.Her birine 16 tane kamera giriyor.Bunun mouse ve monitörleri var( tabii ki tek monitör ,tek klavye tek mouse kullanıyoruz,bir de switch) . işte bu sistemi komple server kabininin içine koyuyorsunuz.Bu kabinlerde enerji prizleri oluyor.Bir de kabloları derli toplu tutmak için kablo boşlukları ve sarmak için aparatlar oluyor.Kablo giriş çıkış yerleri de var,soğutma fanı da.Böylece sistem derli toplu duruyor.
 
Teşekkürler m-usta-fa bey;
RACK KABIN kullandık çok derli toplu bir sistem oldu,maliyet biraz yükseldi fakat buna değer..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,868
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst