Video Balun Nedir ? Kamera Sistemlerinde Video Balun Bağlantısı

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
Güvenlik kamerası görüntüsünü cat5 kablo ile aktarmak için video balun cihazı kullanılır. Video balun sistemleri aktif video balun, pasif video balun olarak ikiye ayırabilir. Aktif video balun lar uzun kablo mesafelerinde kamera görüntüsünü aktarmak için kullanılır. Pasif video balun cihazları kısa kablo mesafelerinde kullanılır.

video_balun.png


Video Balun Sistemlerinin Avantajları

Güvenlik kamerasının takılacağı nokta birbirine yakın birden fazla kamera var ise video balun kullanmak avantajlıdır. Cat 5 kablo içerisinde bulunan 8 damar ile 4 farklı kameranın görüntüsü tek bir kablo ile merkeze aktarılabilir.

pasif_video_balun_sistem.png


Kablo mesafemiz 80 metreyi geçmiyor ise pasif video balun aktarıcı ile kamera görüntüsünü dvr kayıt cihazına aktarabiliriz. Kablo mesafesi 80 metrenin üzerinde ise aktif video balun cihazı kullanmamız gerekir. Aktif balunlar ile 2000 metreye kadar kamera görüntüsü cat6 kablo ile aktarılabilir. Aktif balunlar dc 12 volt ile çalışır. Kamera beslemesinden alınan paralel bir kablo ile ekstra kablo çekmeden aktif balunu besleyebilir. Balun sistemi kullanılacak ise cat kablo ile birlikte kamera besleme kablosuda çekilmelidir.

Video Balun Bağlantısı

video_balun_ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1.png


Video balunlar alıcı ve verici olmak üzere iki parçadan oluşur. Kamera arkasına hangisini taktığımız önemli değildir. Satın aldığımız video balunlardan bir tanesini kamera arkasına, diğerini dvr arkasına takmamız gerekir.Merkezden çektiğimiz cat5 kablo içerisindeki iki damarı kamera yanın taktığımız balun üzerindeki + / – data girişlerine bağlarız. Dvr kayıt cihazı tarafına koyduğumuz balunun + / – doğru olacak şekilde kamera arkasında bağladığımız renk kabloları balunun data girişlerine bağlayarak kamera görüntüsünü alabiliriz.

Aktif video balun bağlantısında balun cihazına dc 12 volt besleme verilmesi gerekir. Video balun sistemlerinde taktığımız güvenlik kameralarını beslemek için kamera besleme kablosu çekmemiz gerekir. Piyasada görüntüyle birlikte 12 volt kamera beslemesinide aktaran balun cihazları vardır, fatak çok sağlıklı çalışmamaktadır. Benim tavsiyem görüntü ile birlikte beslemeyi aktaran balunları kullanmayın.

http://www.elektronikguvenliksistem...era-sistemlerinde-video-balun-baglantisi-1587
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst