Kalorifer peteğine fan

Estağfirullah Kıymetli kardeşim. Sen bana nasıl içinden gelirse öyle hitap et . Başımın üzerinde. Ben sadece ilk hitabımdan incindiyseniz diye açıklama ihtiyacı duydum.
 
Hayır kesinlikle incinme yok hatta kendimi daha yakın hissettim. Teşekkürler iyi forumlar dilerim.
 
İstanbuldayım. Ewin peteğinin bu başarıyla dizayn edildigini göz önünde bulundurursak geri kalan kısımları siz düşünün. Buz gibi üfüren pimapenler, mutfak aspiratörü, tam kapanmayan kapılar, çatlak tuvalet taşları, daha girer girmez degiştirmek zorunda kaldığım mutfak tezgahı vs. vs. devlet kurumu devlet kurumunu kazıklıyor arada biz mağdur oluyoruz. Bina sıfır ilk ben oturuyorum dairede. Allahtan mantolama birilerinin aklına gelmiş yapılmış. Salonun sadece bir tarafı pencere digr 3 tarafı mutfak-oda-koridor. Petek kalınlığıda 6 cm.

Birsey daha danışmak istiyorum. Yıllarca mutfak aspiratöründen gelen kokuda.n komşuların ne yediklerini tahmin ettik şimdi aspiratör çıkışını direk balkona vermişler balkonda kuzey rüzgarı alıyor aspiratör çalışmadığı sürece soğuk hava geliyor bu tarz durumlar için bir ara eleman bir malzeme varmı aspiratör üfürmesin diye bilginiz varmı acaba
 
İstediğiniz ürün bir kaç farklı isimle bulunabilir. "aspiratör klepesi" yada "bacamatik" gibi aşağıdaki resimlerden görebilirsiniz.

TOKİ konusunda bu güne kadar hiç içine girmedim ancak tahminlerimde hiç yanılmamışım diyebilirim. :( çok üzgünüm.

bacamatikmontaji.jpg
 
Serkan beyin bahsettiği bu klape bazı aspiratörlerin içinde kendiliğinden mevcut. Hava akımı ile açıldığından aspiratör çalışmaz iken klapeler kapalı durumda olduğundan az miktarda da olsa tabii çekişle kaynaklanan doğal havalandırmaya izin vermiyor.
 
Çok teşekkürler serkan_48 yarın bu ürünü bulmaya çalışacagım.
 
Buraya kadar yazılanları okudum . Ben de bu fan sistemini evimde kombiye en uzak mesafede ve tamamen kuzey cephede kalan odadaki Isınma eksikliğini gidermek için uygulamayı düşünüyorum.

Serkan Kardeşimi tebrik ederim kabul buyurursa . Hem teorik hem de pratik bilgiyi birleştirmiş mesleğinde.her adam bilmez el değerek sıcaklık tahminini

O Toki mühendisine selamlarımı arzederim . PKKP radyatör 70 cm ise elbette 28 m2 salona yetmez. Nasıl hesap kitap yaptı ise artık.

Sizin salonunuzun kaç tarafı dış duvar, pencereleri nasıl bilmiyorum ama kabaca salonun hacmini 20-30 kcal/m3 ile çarpın . Bu çıkan Değeri verebilecek bir radyatör boyu olması lazım gelir.

Takipteyim


Kombiye yakın petekleri kısıp uzaktakini sonuna kadar açın. Yetmez ise kombi derecesini yükseltin sorun çözülecektir.
 
Radyatörde devir daim yapan suyun basıncı çok düşük bunuda petek üzerindeki hava alma vanasını açtığımda anladım. Bu işin çözümü çok basit petehi büyütmek fakat bunada yönetim izin vermiyor diğer dairelerin hakkını çalmak olarak nitelendiriyorlar. Kaçak yapılmasının tespiti lojmandan çıkartılma olduğunu söylediler. Sonuç elektrikli ısıtıya dewam

Fan sistemini bütün peteklere uygulayın ve son hızla dönsünler toplamda ısınız yükselecektir. Soğuk hissi gelebilir ama gerçekte ısınmanız artar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst