kablo seçimi

300w lık bir projektör 1.3 Amperlik bir akım çeker. Yönetmelilerde aydınlatma sortilerinde 1,5mm2 ,priz sortilerinde 2,5mm2 lik kesit değerleri minumum kesit değerleridir. o yüzden 300w lık projektör e min 2,5mm2 lik kablo çekebilirsin, kablo uzunluğuna göre gerilim düşümü hesabı yaptığında uyması gereklidir. eger uygun değilse sırayla kesiti arttırarak gerilim düşümü sağladığın kablo kesidini seçmelisin :)))

kablo metrajı önemli tabi ancak 300W ' a 2.5mm kablo..piyasada nerde bu yoğurdun bolluğu derler adama :))
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum bir tavsiye üzerine siteyi buldum ve bana cofaso türkçe proğram lazım nasıl ve nerden indirebileceğim konusunda yardım edermisiniz?

___

Ben nasıl yeni konu başlatacam.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum bir tavsiye üzerine siteyi buldum ve bana cofaso türkçe proğram lazım nasıl ve nerden indirebileceğim konusunda yardım edermisiniz?

Linkten indirebilirsiniz: Mert Bilgi İşlem ltd. - cofaso™ ile pano ve otomasyon projeleri

Ben nasıl yeni konu başlatacam.

Açacağınız içeriğe uygun bölümde Yeni Konu Aç butonuna tıklayıp, yeni konu açabilirsiniz.
 
bence 6lık enyaf daha sağlıklı dimi
 
1.5 ttr de 2.5 lık kabloda olur ama 0.75 mesafeye gore degısır
 
arkadaşlar kva nın 1,5 katı her fazdan çekile bilecek enyüksek amperdir mesafeye görede kablo seçimi değişir 100 metrede 1,5 kablaya 16 a 2,5 luk 23 a 4lük kabloya 32 a 6 lık 40a dir mesafe azaldıkça direçte arta mesela 5 metrede 4*6 nym ye 55 amper çeker her fazda

akadaşım 0,75 kullanırsın ama herhangibir kısa devrede kablo direnci yüksek olduğundan kablo yanar ama sigorta atmaz dikkatine
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar sistemi henuz kurulmamış bir tesis alt yapısı trafoları hazır degil bir yat limanı direkten 4*25 100mt mesafe panodan 4*10 100 mt tali panoya ,tali panolar arası 4*6 85 mt. iskele panosuna 4*6 25 mt. iskele de her tekne icin box lar bulunmakla beraber 4*16 kablo ile dagıtım yapıldı iskele uzunlugu 135 mt saglı sollu dagıtım box ları 11 mt. aralıklarla dagıtım yapıyor. 15 tekne ye verilecek enerji durumuna yorumlarınız. tkne icerigi 2 ısıtıcı dolap tv radyo vs.
 
kablonun metrgerilim düşümü hesabı
kolay olarak formül kısaca söyle s=(P*L)/(U*u*k)
s: kesit mm kare
P: güç watt olarak
L: iletken uzunluğu metre
U: besleme gerilimi
u: gerilim düşümü
k: iletkenin iletim katsayısı

k bakır için 56 alınabilir. u ise istenen maksimum gerilim düşümüdür. 3 fazlı sistemlerde genellikle %5 ten çok olması istenmez.
eside önemli aşağıdaki formüle göre
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst