Trafo kablo kesiti seçimi

Katılım
2 Mar 2023
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
30
2500 kVA trafodan transfer panosuna kaçlık hat çekilmelidir, doğru kablo seçimi hakkında yardımcı olabilir misiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sami bey doğru kabloyu belirtmiş. Bu kadar çok damar ve büyük kesit için pano ve kablo irtibat detayları da çok önemlidir. Kablo kıvrılma yarı çaplarini dikkate almalısınız
 
Hikaye uzun ! fazla mide bulandırmak istemem ! 20 mt mesade içinde fazla
fantastik.Bu benim görüşüm,başkasını
bağlamaz.Tabi,başkasının görüşüde be-
ni bağlamıyor.:rolleyes:
 
Son düzenleme:
Benim tercihim, bu kadar büyük kesit söz konusu olduğunda busbar veya klasik baradır. Busbar tercih edildiğinde pano irtibatı için, ölcülerine uygun dizayn edilmiş her ayrıntısı projelendirilmiş olarak imal edilmelidir. Ölçüler dikkate alınmadan rastgele bir panoya busbar irtibatı yapmak çok sıkıntılı bir durumdur.
Unutmadan alüminyum kablo, busbar veya bara tercih edildiğinde, temas noktalarında pil olayı meydana geleceği için mutlaka bimetalik aksesuarlar kullanılmalıdır. Busbar başlangıç ve bitişi uygun kompenetler ile kapatılmalı, haserat ve hayvan girmesine , şu ve nem oluşmasına imkan verilmemelidir .
Uzun sözün kısası, her ne yaparsan usulünce yap. Bizim buralarda bir söz vardır. " Bir pisirimlik tarhanan varsa erbabına pisittir."
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst