Monofaze yumuşak yolverici seçimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eengmert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eengmert

Üye
Saygıdeğer arkadaşlar merhaba, bayramınız mübarek olsun,sizlere bir konuyu danışmak istiyorum; nominal 10A 230v bir motora sahibim. Motor monofaze ve kompresör.Bu motoru yumuşak yolverici ile çalıştırmak istiyorum ; Google'da tam anlamıyla bir içerik bulamadım . Monofaze motorlar da yumuşak yolverici kullanılır mı?
Seçimi nasıl yapılır yardımcı olabilir misiniz?

Saygıdeğer arkadaşlar merhaba, bayramınız mübarek olsun,sizlere bir konuyu danışmak istiyorum; nominal 10A 230v bir motora sahibim. Motor monofaze ve kompresör.Bu motoru yumuşak yolverici ile çalıştırmak istiyorum ; Google'da tam anlamıyla bir içerik bulamadım . Monofaze motorlar da yumuşak yolverici kullanılır mı?
Seçimi nasıl yapılır yardımcı olabilir misiniz?
1 fazlı soft starter ve frekans konvertörü yok , gerek de yok . 10 A motorla çalışan motor demerajda ne akım çekecek de sıkıntı olacak.

Buna neden ihtiyaç duydunuz? Kompresör otomatikleri tank dolduğunda kompresör çıkışındaki havayı tahliye eder motor bir sonraki çalışmasında yüksüz (kompresör ataleti dışında) kalkış yapar.

Buna neden ihtiyaç duydunuz? Kompresör otomatikleri tank dolduğunda kompresör çıkışındaki havayı tahliye eder motor bir sonraki çalışmasında yüksüz (kompresör ataleti dışında) kalkış yapar.
Soğutucu kompresörü, mikrodenetleyici 150v altındaki gerilimde kendini korumaya alıyor

150v altındaki gerilimde
Siz aynı soruyu forumda farklı farklı ambalajlayıp sormaktan usanmadınız. Tam 4 konu başlığı. Size her konu başlığınız altında olması gereken mantıklı çözümler de sıralandı. İnsanların vaktinden çalıp ayıp ediyorsunuz.

Son düzenleme:
Kesitiniz yetersiz besleme hattınızda. 30-35 amperle şebeke de gerilim salınımı olmaz.
Besleme hattına müdahale edemiyorum , lokal bir çözüm bulamaz mıyım? Yüküm akımını nominal 10amper seviyesinde tutabilirsem sorun ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum

30 amper akım çekmekle geriliminiz bu seviyelere düşüyorsa yukarıda da söylediğim gibi ya kesitiniz çok yetersiz, ya da dağıtım trafosuna çok uzaksınız .
Dağıtım trafosuna uzağım , yük devreye girerken anakolon hattının voltajı da çöküyor yani dağıtım hattının kesiti yetersiz , ayrıca yüke bağlı servo regülatör de var fakat anlık tolere edip cihazı sürmüyor

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,231
Son üye
Dmronr1

Yeni konular

Geri