Kablo Kesiti Ve Klemens Seçimi

Katılım
16 Eyl 2015
Mesajlar
262
Puanları
16
Yaş
29
Konum
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar 90 kW + 7.5 kW ve 30 tane 0.55 motoru kontrol ettiğimiz panoya besleme verilicek şimdi kompakt takılı ondan kesit problemi yok ben nötr için klemens arıyorum hangi klemensi takayim adamlar acaba maçlık kablo çekecekler ve kaç metreden çekecekler bilmiyorum şimdi panomda nötr dağıtma aşamasına geçtim acaba 35 mm lik klemens den mi dagitayim sonrada sahaya gidince bu sefer kablo kesitleri büyükse nasıl ara bul bulabilirsen o mm e uygun klemens sizde ne yapmalıyım acil yardım eder misiniz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sorununuzu cevabi mi bilmiyorum ama notrsuz bi kurgu yapabilirsiniz. 380vac/24vdc guc kaynakları mevcut. 220vac ihtiyaci varsa 380/220 trafo da kullanılabilirsiniz.
 
Ben derdimi anlatamadım ustalar sağolun biriniz trafo koy diyor sorduğun soru ile alakasız biri aydınlatma mi çekecen diyor diğeri nötr kullanma gerek yok diyor motora nötr 😂😂😂😂 sorum basit kaçlık ray klemensi koyayım diyorum
 
Dostum galiba 0.55 motorları monofaze olabilir. 30 tane var diyorsun. Yaklaşık 15 kW'lık bir güç harcadığını var say. Eğer panoda yerin varsa Onka baralar var 10x3 mm falan tavsiye ederim. Yoksa 50'lik klemensi koy garantiye al işini. Bu motorlar monofaze değilse bir tek güç kaynağı için buna bile gerek yok. 10mm klemens koysan yeter.

Sahadan gelecek kablo 3x120+10+10 gibi bir şey olabilir. Müşteriyi arayıp sorma imkanın yok mu? Tek hat falan varsa orada da yazmalı saha kablosunun kesitleri.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst