Kablo Kesit Tayini Formülü (kablo kesit hesabı formülü)

arkadaslar 30kw havalandırma motoruna 30 mt mesafde kaclık kablo cekmem lazım kac amper güc ceker birde flaş marka 3tf 46 a takabul eden kantaktör kullandım kaldırırmı acil cevap bekliyorumm lütfen
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Size kendi yaptığım ve kullandığım excel dosyasını göndermek isterim.
Kabloda kesit tayini problemlerinize çözüm olacağına inanıyorum.
Fakat buraya nasıl dosya ekleneceğini bilmiyorum.
 
soruyu soran arkadaş araştırma yapmadanmı sordu acaba soruyu. hangi elektrik kitabını açsa zaten yazar. bence kitapları biraz incele takıldıgınn yerde sor daha fazla bilgin olur.
 
sigorta değeri cihazın çektiği nominal akımın bir üst standart sigorta olmalıdır.akımın 2 katı?
 
arkadaşlar bir şey soracam...
örnek olarak 13 kw lık trifaze bir yükü panomuzdan besleyecem.. bu cihaz yaklaşık 25 amp. çekecek. cihazı 20 mt uzaklığa koyarsam 5x1,5mm2 kesitli kablo ile besleyeceğim, 50 mt uzaklığa koyarsam 5x4mm2 kesitli kablo ile besleyeceğim, 100 mt uzaklığa koyarsam 5x6mm2 kesitli kablo ile besleyeceğim. oluşacak güç kaybı her üç durumdada aynıdır. Şimdi sorum şöyle emo nun kitabında yazan akım taşıma kapasitesine göre kesitler hangi mesafeye göre hangi yükü beslemek için kullanılmıştır.. 5x4 kablo yaklaşık 35 A, 5x6 kablo yaklaşık 45 A, 5x1,5 kablo yaklaşık 18 A taşıyabilmektedir.. yani her durumda bu emonun kitabında yazan kablo kesitine göre akım taşıma değerleri çok işimize yaramıyor.. Sigorta değerim değişmiyor birtek 3x32 A sigorta her 3 durumdada geçerlidir..
burada yanlış düşündüğüm bir şey var mıdır?
 
Arkadaşlar konuya baştan aşşağı bir göz attım ama aradığım şeyi bulamadım belkide gözden kaçırdım neyse sorum çok basit ama emin olmak istiyorum normal şartlar altında bakır ve aliminyum iletkenlerin 1 mm2 sinden geçen akım miktarı ne kadardır? yanlış değilsem bakırın ki 2,7 A/mm2 ama aliminyumun ki kaç tam olarak hatırlayamıyorum şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
 
15 metrede 500 amberi tasıyacam kablo kesıtı ne olmalıdı
 
15 metrede 500 amberi tasıyacam kablo kesıtı ne olmalıdı

kullanmayı düşündüğün kablonun toprakta veya havada akım taşıma kapasitesini 500A üstünde seçmen yeterli... (tek damarlı kablonun akım taşıma kapasitesi çok damarlıya göre büyüktür, bunu dikkate alabilirsin)
 
peki 24v dc dekı kesıt formulu nedır bılen varsa ayrıntılı sekılde acıklarsa sevınırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,231
Son üye
matrix96

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst