Kablo Kesit Tayini Formülü (kablo kesit hesabı formülü)

Sizin program ile hesapladım o da bana 1,5 mm2 verdi ama bu bana baya düşük geldi.Şöyle söyleyeyim makinanın kendi trafosu ile arasındaki kablo 4x6 yada 4x8 diye hatırlıyorum ama ben Şebeke ile trafo arasına bağlayacağım kablo kesitini soruyorum.Bana 1,5mm2 çok az geldi 60 Amper ile çalışan bir makina bahsettiğim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sizin program ile hesapladım o da bana 1,5 mm2 verdi ama bu bana baya düşük geldi.Şöyle söyleyeyim makinanın kendi trafosu ile arasındaki kablo 4x6 yada 4x8 diye hatırlıyorum ama ben şebeke ile trafo arasına bağlayacağım kablo kesitini soruyorum.Bana 1,5mm2 çok az geldi 60 Amper ile çalışan bir makina bahsettiğim.
60 amper diye belirtmişsiniz ama ilk mesajınızda :
Üç faz 380 ile çalışan 11kVA güç çeken makinanın kablo kesiti 4x6 mı 4x10 mu olsa iyidir.Mesafe 5 ile 10 metre arasında değişiyor maksimum

11kVA 8.8kW (cosfi0.8 aldım) eder. 8800 watt ise 16.71 Amper Eder. cosfi değeri 0.22 gibi bir değerde 60 Amper gibi bir değer oluyor.

neyse 60 Amper'e göre kabloyu toprakta sererseniz : 4x10 kullanmanız gerekecek. havada döşerseniz 4x16 kullanınız.
 
arkadaşlar merhaba 3x35+16 mm² N2XH FE180 + 16 mm² HO7Z1-U kablo ne kadar akım taşır ?
bi dökümanda 103 diyor. başka bi dökümanda da 25 nötr ile 155A diyor.kafam karıştı bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
 
ya bu gerilim düşümü tek başına yeterli değildir bir kablo kesiti tayini yaparken
kablonun nasıl taşındığı ve havalandırmasına kadar hesaplanır ,sadece kablonun akım taşıma kapasitesini alırsanız ileride sorunlar yaşayabilirsiniz kabloların nasıl taşındığı ayrı ayrı tavalardan mı veya kablonun damar sayıları hepsi işin içine girer emo ajandanız varsa arkasında uzunca açıklıyor bu kadar kolay değil sadece gerilim düşümü hesabı ile
 
çarpma ve bölme yapacağız. Formül şöyle %e=100xLxN / S,
L=uzunluk
N=Güç
S=Kablo Kesiti
%e= Gerilim düşümü
 
selamün aleyküm ustam.... kolay gelsin.. ustam sizin yazmış olduğunuz formüle göre ben 2,5mm lik kablo ilete işlem yaptım 2.5mm lik kabloda uygun oluyor... acaba benmi yanlış yaptım ustam.....(üçfaz için)
 
Oncelıkle merhaba, sizin yardimci olabileceğinizi dusundugum için size email göndermek istedim.

images.jpeg


Bu resimdeki yatay 3 adet iletken OG RST fazini mi temsil ediyor. Dikey 5 kablo ise AG rst fazi, dis aydınlatma fazi iletkeni, ve nötr iletkeni mi ? Bir bilginiz varsa yardimci olunuz lütfen???
 
Bu tip sorunlara çözüm olarak prysmian kablo'nun web ve telefon uygulaması mevcut
Kablomatik diye aratırsanız karşınıza çıkacaktır.

Ref konu: Buradan
Direkt link: Kablomatik web
Android uygulama
 
Oncelıkle merhaba, sizin yardimci olabileceğinizi dusundugum için size email göndermek istedim.

Ekli dosyayı görüntüle 23839

Bu resimdeki yatay 3 adet iletken OG RST fazini mi temsil ediyor. Dikey 5 kablo ise AG rst fazi, dis aydınlatma fazi iletkeni, ve nötr iletkeni mi ? Bir bilginiz varsa yardimci olunuz lütfen???

üstteki 3 iletken OG fazları diğer 5 iletkenden 3'ü AG fazlarını 1'i genel aydınlatmayı diğeri ise nötr iletkendir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,183
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst