Kabin için klima arayışında yardım istiyorum

Peltierlerin kapasiteleri çok düşüktür.. ve harcadığı elektrik çok fazladır. Verdiğiniz enerjiye karşılık aldığınız soğutma oranı yani verimi çok düşük..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dostum merhabalar...

bu sistemde 4 tane peltier var.. görülüyor zaten.. vereceğim linkte bahsettiğin kitteki peltierin datasheeti mevcut. okuyabilirsiniz. www.hebeiltd.com.cn/peltier.datasheet/TEC1-12706.pdf bu peltierler 6.4 amper 14.4 voltta güç harcıyor. 4 adet peltier toplam 25.6 amper akım çekiyor. Bahsettiğiniz sitede bu sistem için pompa radyatör ve power suply olması gerektiğinden bahsediyor. bunlar kite dahilmi ayrı ayrımı ücretlendiriliyor bilemiyorum. Aşağıda belirtmiş hepsini ayrı ayrı.ve bu sistem çıplak olarak 368.64 watt gücünde elektrik harcıyor. bahsettiğiniz kiti bunu akü sisteminize bağladığınızda kısa sürede akünüzü bitirir.. Bunu araçta çalıştırmak için şarj alternatörünüzü de büyültmeniz gereklidir. Sürekli voltajı aküden besleyemezsiniz.. sistemin soğutma gücüde 250 watt.. tamam bununla soğutma elde ediyorsunuz ama mesela 12000 btu bir klima 3514 watt soğutma alırsınız. böyle bir peltier sistemi ile 3514 watt soğutma almak için harcayacağınız enerji muazzam bir enerjidir. yani verimli değil .. bir traktör kabinini böyle bir peltier ile soğutamazsınız ben en başından beri bunu savunuyorum.

böyle bir peltier sistemi ile minibar boyutlarında bir buzdolabı soğutabilirsiniz.. içinde meyve suyu yada su soğutabilirsiniz. zaten kitin adına study kit demiş eğitim kiti gibi bişey.. öğrencilere yada araştırma yapanlara yönelik..
 
"Support 5-10 degrees the cubic temperature difference space :1-2" burada yazıyor ama ben anlayamadım ne kadar bir hacimden bahsediyor anlayan var mı acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst