kaçak akım rölesi

Kaçak fazdan toprağa ise ve arada bir direnç oluşmuşsa sigortayı attıramayabilir ve bu yüzden sayacınız fazladan para yazacaktır.

Yani k.a.k.r si hem canımızı hemde ödediğimiz paranın doğruluğunu kontrol eder.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
eğerki kaçak faz toprak arasında ise prizin toprak klemensine kontrol kalemiyle baktığımızda elk. varsa arızayı faz da aramamız gerekiyo yoksa nötürde.
 
Kaçak akım güvenlik için geliştirilmiş.İptali ile hem insanları canını hem de malını riske atarsın.Biz de aynı sorunları yaşıyoruz Kullanıcılar değerini bilmeyebilir ama bizler profesyonelsek uymalıyız
 
Kontrol kalemi ile baktığımızda yanmazsa faz-toprak arası kaçak yok mu demek oluyor. Yanıltıcı konuşmayalım lütfen.

benim bildiğim öyle yoksa yanlışmı biliyorum topraga baktığımızda elk varsa demek oluyorki faz toprak arasında kısa devre var değilmi?
 
benim bildiğim öyle yoksa yanlışmı biliyorum topraga baktığımızda elk varsa demek oluyorki faz toprak arasında kısa devre var değilmi?

Bu tip kontroller kontrolkalemi ile yapılmaz insanı yanıltır.Örneğin Topraklamasız bir prize topraklamalı bir uzatma kablosu bağlarsanız, topraklamada kontrolkaleminin yandığını görürsünüz.bu olayı bilmeyen biri hemen kaçak varmış gibi davranır.Onun için işi ustasına bırakmakta yarar var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,231
Mesajlar
916,001
Kullanıcılar
450,026
Son üye
Aliosmaninan

Yeni konular

Geri
Üst