Kaçak akım Rölesi hakkinda

Katılım
5 May 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaslar herkese merhaba ben Almanyada yayasiyorum hem elektrik ustasi hemde elektrik/elektronik mühendisiyim uzun zamandir foruma üyeyim cok zamanim olmadigi icin okudugum konulara cevap yazamiyorum ama bu kacak akim rölesi zamanli zamansiz acmasi problemi ülkemizde cok cok yasanan bir durum oldugunu sizlerden burda duyuyorum ve kendimde bizzat yasadim kendi aldigim Denizlideki dairemdede benzer sorunla karsilastiktan sonra kendim almanyadan Kacak akim rölesi almak zorunda kaldim cünki aradigim ürün maalesef Türkiyede yoktu ürün söyle herhangi bir nedenden dolayi devresini acan kacak akim rölesi 3-5 saniye sonra icindeki differenz bobini soguduktan sonra kendini test ediyor eger kacak akimin cikisindaki tesisat ve alicilar daki degerler normal ise kendisini otomatik olarak aktiv hale getiriyor devreye tekrar elektrik geliyor ve siz bunu hissetmiyorsunuz dahi..söyledigim ürünün fotosunu becerebilirsem buraya yükleyecegim. yukarda anlattigim ürünün almancasi

FI-Schutzschalter mit automatischer Wiedereinschaltung (Zusatzeinrichtungen werkseitig angebaut Überwachungseinheit mit automatischer Wiedereinschaltung)

ürünün fiyati markaya göre degisiyor ama normal siradan bir Kacak akima göre biraz pahali denebilir.ve mutlaka iyi bir marka kullanilmalidir Hager ,ABB,Eaton,Siemens gibi markalar tercih edilmelidir.

bir ikinci konu ise gördügüm kadariyla genelde kacak akim röleleri hep Tip A olarak kullaniliyor buda hatalardan birazini olusturuyor olabilir avrupada iki yil kadar oldu artik tip B veya tip B+ kacak akim kullanilmaya baslandi cünki ev cihazlari üreticeleri genelde inverter veya benzeri teknolajileri kullanmaya basladilar mesela yeni nesil arac sarj istasyonlari veya gittiginiz beyaz esya saticilarinda Buzdolablarinda veya klima ürünlerinde dijital inverter serisi gibi modelleri görürsünüz ve bu inverter teknolajisini kullanan ürünlerde kacak akim rölesi tip a modelleri ya hic calismaz yada sürekli hata verir zamanli zamansiz atar,cünki tip a röleleri sadece AC veya yari dalgali akimlar icin üretilmislerdir yani aliciniz inverter teknolajisini kullanan ürün ise muhtemelen DC ve ya ona cok yakin dogru akim tüketir ve bunun icin kendi icinde bir AC/DC ve DC/DC dogrultucu kullanir dolayisiyla tip A kacak akim röleleri bunu algilayamaz veya inverterin tetiklemesine bagli bunu bir anlik hata gibi algilayip devresini keser.ancak Tip B kacak akim röleleri de Tip A ya göre oldukca pahalidir ve iyi bir marka secilmesi gerekir tip B , Tip B+ veya tip Bfg olmak üzere cok fazla cesidi vardir. Evlerde kullanmak icin tip B+ kullanmanizi tavsiye ederim



Sonuc olarak zamanli zamansiz atan kacak akim rölelerine eger hata bulunamiyor ise yukarda bahsettigim iki ürün ile denemenizi öneririm

umarim biraz yardimci olabilmisimdir.daha fazla sorunuz olursa ürünler veya benzeri konularda lütfen buraya yazin cevap vermeye calisayim herkse iyi saglikli güzel günler dilerim..
FI-Hager 2 polig.png
hager fi typ a.jpg
PRODUCT-F-ATI-ARI-4polig-jpg-515Wx515H.jpg

8-0.jpg
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Paylaşımınız için teşekkürler. Keşke ülkemizdede bu tip ürünlere ulaşmak kolay olsa. İnsanlar gereksiz yere atan röleler yüzünden buzdolabındaki ürünlerin bozulması vb. şekilde maddi zararlara uğramamış olurlardı. Ülkemizde keşke dediğiniz gibi A tipi röleler kullanılsaydı hala çoğu ülkelerde kullanılması yasaklanmış olan AC tipleri bolca kullanılıyor. B tipi röle fiyatları yüzünden bırakın evimize girmek hala rüyamıza bile girmemiş durumda..
 
Son düzenleme:
Tekrar kapamalı kaçak akımlar,Türkiye'de
20 yıldır var ve kullanılıyor.Bahsettiğiniz
bağışık tip rölelerde 10 yıldır var ve burada
yıllardır anlatılmaya çalışılıyor.Fark,orada-
ki tesisatların kurallara göre,buradaki tesi-
satların " ben yaptım oldu " kuralına göre
yapılıyor olmasıdır.
 
Bu tarz ürünler var burda da, belli bir sürede örneğin 1 saatte 3 kez atarsa arıza kronik deyip yeniden kurmuyor devreyi, sıkıntı konudakilerin dediği gibi yapılan hatta uydurulan yanlış uygulamalarda(sağlam topraklama yok, onu bıraktım topraklama yapacak toprak bırakmadılar şaka gibi) , malzemenin pahalı insan hayatının ucuz olması da en büyük etken zaten..
Paylaşım için yinede teşekkür ederim, kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst