Kaçak Akım Koruma Şalteri Anma Akımı Seçimi

Sn. @sami inci ağabeyim teşekkür ederim, saygılar, hörmetler.:)


Uygar tartışmanız için,size ve Sn.kocaman-
ustaya ben teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Daha önce söz verdiğim üzere In yükseltilerek KAKŞ sorunu giderme videosunu paylaşıyorum.
Gelebilecek eleştiriler için bir açıklama tekrarı yapıyorum; Bu videodaki KAKŞ başka bir firma tarafından yaklaşık 1 sene önce takılmış SIEMENS marka bir KAKŞ'dir. Takıldığı günden bu güne "düzensiz açmalar" yaptığı söyleniyordu. In yükseltilerek sorun giderildi.

Bu videodakine benzer biçimde henüz kullanılmamış yeni bir evin Elektrik Tesisatı'nda farklı farklı markaların 40A/30mA KAKŞ'leri açmalar yaparken 63A/30mA KAKŞ ile değiştirildiğinde açma yapmayı çok kararlı bir biçimde kestiğini kendi tecrübelerimle sizlere aktardım. Hatta bunlara benzer biçimde defalarca KAKŞ sorunu giderdim. Yapmış olduğum işlerde yıllar sonra dahi geribildirim için aradığım müşteriler değişimden sonra hiçbir sorun yaşamadıklarını teşekkür eşliğinde söylemişlerdir. Yani benim ortaya attığım konu, yıllara yayılarak deneyim sürecinden geçmiş ve defalarca tekrarlanmış bir uygulamaya aittir.

Daha önceki paylaşımlarımda konuya yönelik tahminlerimi belirttim ancak; bu türden sorunların detaylı bir açıklamasını yapmak sanıldığı gibi basit olmayıp bir yığın test ve laboratuvar süreci ile külfetli cihaz yatırımlarını gerektirir. Böyle bir çalışma yapmadan kafadan yorum yapan üyelerin yorumları güldürücü olmaktan öteye geçemediği için yorum yapılırken biraz daha düşünülmesi, tartışmaya daha faydalı bilgiler katacaktır.

Ayrıca konunun bu kadar uzaması da yapılan içi boş iddilar yüzündendir. Yoksa basit bir uygulamanın sonuçları için nobel ödülü beklediğim düşünülmesin. Bu, benim defalarca yaptığım bir uygulama, paylaşımdaki tek amaç başına gelen meslektaşlara bir yarar sağlayabileceği düşüncesidir.

Son olarak şunu tekrarlamakta yarar var; KAKŞ In Seçimi konusu başka bir çok kaynakta olduğu gibi "şöyle yaparsanız daha iyi olur" şeklinde değil gerekçeleriyle anlatılarak detaylı bilgi sunmuştur. Bu anlamda neyi neden neye göre yapmamız gerektiği noktasında aydınlatıcı olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgili olduğu için dolaylı açtırma nedenleri de anlatılmış, tecrübelerden örnekler verilmiş ve aynı konu içerisinde işlenmiştir. Özetle, KAKŞ In seçimi konusunda dolaylı etkilerin de In üzerinde olumsuz etkiler yaratabildiği izah edilmeye çalışılarak örnek çözüm ve videolarla desteklenmiştir.

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst