jeneratörden omik yük besleme

ioarikan

Üye
Katılım
18 May 2007
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar benim sorum şu jeneratörden rezistanslı bir fırın beslemek (yaklaşık her biri 160 kw tan 18x160 = 2720 kw) bir sorun yaratırmı almam gereken bir önlem varmıdır. (standardın dışında).
bu durum yükün omik olmasından dolayı beni düşündürüyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayın İoarikan fırınlar 3 faz 380v ilemi çalışıyor. 2720/0.8=3400kva jeneratöre ihtiyacın olur 3600kva olursa daha iyi olur emniyetli gitmek herzaman iyidir.fırınları kademeli olarak devreye alırsan bir sorun çıkmaz rezistansın soğuk iken omajı düşük olacağı için biraz fazla akım çeker ısınınca akım düşer fırınları kademeli olarak devreye almanı tavsiye ediyorum.
 
merhaba arkadaşım celik cpu nun dediklerine ilaveten bir ekleme de ben yapmak istiyorum. öncelikle fırınların besleneceği jeneratör gücünün yeterli olduğundan emin ol. omik yükler endüktif yüklere nazaran ilk çalıştırma anında sistemi fazla zorlamazlar. zira motorlar gibi endüktif yüklerde şebekeden manyetik alanı oluşturabilmek için ekstradan reaktif güç çekilir. bu durum omik yüklerde oluşmamaktadır.
eğer sistemi yeni oluşturuyorsanız bütün fırınlarınlar için yeni tip saç panoyla birlikte uygun devre kesici kulllanınız. tabi böyle büyük bir güç içinde uygun bara sistemi kullanılması gerekir.ana devre kesiciler ile dağıtım devre kesicilerini uygun selektivite değerleri ile ayarlayınız. her zaman ana devre kesicinizin gecikme zamanı dağıtımdakilerden yüksek olsun. yoksa 18 fırından bir tanesinde bile rezistans patlamasından dolayı komple sistemi yatırabilirsiniz.

ancak neden o kadar büyük güçlü fırınları jeneratörden beslemek istediniz. onu anlamadım. o kadar büyük güçlü jeneratörün maliyeti ne olur eminim biliyorsunuzdur. bulunduğunuz yerde dağıtım hatlarının yeterli olmayışı neden olabilir ama dediğim gibi çok maliyetli bir uygulama olur.
 
Sayın arkadaşım ioarikan arkadaşların yaptığı açıklamalara ek olarak bi uyarıda bulunma gereği duydum
işletmede neden bukadar büyük güçlü fırınlar için ısıtıcı olarak resistans kullanılma ihtiyacı duyulmuş bilmem şimdi genellikle butür fırınlarda doğalgaz tercih ediliyor ama tabi siz resistans kullanmayı tercih etmişsiniz bu sizin insiyatifinizde olan bi konu.
Buna ek olarakta size tavsiyem muhtemelen bu sistemi kullanacağınız tesiste merkezi kompanzasyon yapılmıştır kompanzasyon rölesinin kumanda enerjisini Şebeke fazından verin jeneretörlede devrede kalırsa kompanzasyon üzerinde negatif etki yapar ve jeneretörünüzün verimini 100/20 oranında düşürür.
^^SAYGILARIMLA HOŞÇAKAL^^
 
arkadaşlar öncelikle tavsiyelerinize teşekkür ederim
çelik_cpu arkadaşım evet 380 V 3 faz ocaklar

kertenkelebek arkadaşım bu fırınlar mevcut şebekeden besleniyor ve eriyik madeni sıcak tutmaya yarıyor. madenin elektrik kesintilerinde kazan içinde donması istemediğiiz durum o yüzden.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,368
Mesajlar
917,051
Kullanıcılar
450,240
Son üye
Bayram.A

Yeni konular

Geri
Üst