Jeneratör UPS leri çalıştırmıyor

erkan1525

Üye
Katılım
8 Kas 2011
Mesajlar
268
Puanları
1
Yaş
36
S.a üstadlarım
Dehşet derecede çok şaşkınım. Bu memlekette sadece benim başıma gelmiş gibi hiçbir yerde bulamadım konuyu. 2 Tane jeneratör aldım ve büyük şok yaşadım bunlar küçük büyük farketmez UPS leri çalıştırmıyor. 1 tane 800va 1 tane 1500va basit ups lerimiz var ama şarj etmiyor.
Bunun sebebi nedir?
Aldığımız yer topraklama dedi alakası yok diye düşünüyorum ama onuda yaptık yine olmadı.
Bu konuyla alakalı hiçbir yerde bir bilgi bulamadım.

Sebebi nedir? UPS çalıştırması için nasıl bir jeneratör almalıyız.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Jeneratör gücü ve UPS kalitesi ile ilgili bir durum.Jeneratör ve UPS firmalarınızı karşılıklı biraraya getirip konuşmanız en sağlıklı yoldur.
 
Son düzenleme:
Jeneratör gücü ve UPS kalitesi ile ilgili bir durum.Basit UPS ! dediğiniz rakamlar,oldukça yüksek rakamlardır.Jeneratör ve UPS firmalarınızı karşılıklı biraraya getirip konuşmanız en sağlıklı yoldur.

Mevcut jeneratörlerimiz 3,5 kva

Arkadaşımınızda 8 kva vardı götürdük onda denedik çalıştı, şarjetti... Bizde uğraşıyoruz ama tutarlı bir cevap veren bulamadık. Açıkçası sorununm jeneratör kalitesinden kaynaklandığını düşünüyoruz ama henüz bir sonuca varamadık
 
Çalıştığım yere tunçmatiğin ekranlısından alındı kesintide jen devredeyken her cihaz sorunsuz çalışıtken ups bağlı güv. kamera sistemi resetliyordu ekranında giriş voltajı 150 küsür göründü, jeneratör firması avr yi yeni değiştirmişti kırmadılar geldiler tesisat prizinden ölçtü 220vac var gerisine karoşmam dedi haklı olarak.
 
Birkaç jeneratör ustasıyla görüştüm. Frekansta sorun vardır dediler. Bir multimetre getirdik. Önce normal şebekeyi ölçtük 47-52 arasında oynuyor. Başka bir şebekeden ölçtük 50 sabit. Jeneratörlerde ölçtük 1000 khz ile 2000 khz arasında oynuyor. Gazını biraz elle kısınca 700 hz lere iniyor o zaman UPS yi şarj ediyor.

Tecrübe bahalı birşeymiş. Çinmalı adi jeneratörden daha fazlasını beklemek hataydı. Üstüne satıcımız beyfendi telefonlarına cevap vermiyor.
 
Benim başıma böyle bir durum geldi 3 adet jeneratör vardı 2 sinden ups yi besliyorduk rahatça bir tanesini devreye verince ups arıza veriyordu sorun manyetik pikapta çıktı o kadar hızlı deviri değiştiriyordu ölçü aleti bunu tespit edemedi manyetik pikabı değiştirdim oda düzeldi ve ikinci ihtimal küçük güçlü jeneratör de volan ağırlığı iyi ayarlanmadiginda hafif kaldığında voltaj ve frekans stabil olamıyor çoğu zaman, genelde bunu lambalarda göz kirpmasi olarak görüyoruz. bence de jeneratör ureticinizle görüşün. sorun jeneratörün yapısal bi sorunu gibi duruyor. değiştirin mümkünse aynı model almayın.

Sent from my General Mobile 4G using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Ucuz cinmalı almıştık. Kesin olarak frekanstan kaynaklanıyordu. Ayarlanamadı. Satıcıya iade edene kadar binkere tövbe ettik. Bunun yerine 3 tane 60ah akü alıp (zaten cihazlarım 12v) kendi şarj devremi falan yapmaya karar verdim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,785
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst