jeneratör hk. yardım

piratees

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba:
Bu jeneratörlerde prime güç ve stand-by güç nedir? Hangisine göre seçim yapmaktayız.
Benim sistemimde her fazda yaklaşık 35-40 A güç çekiyorum. Kaç kva jeneratör almalıyım ve prime mi stand-by dikkate alacağım. Hesabını yaparken neye dikkat etmem gerekir? Transfer panosunda 4 kutuplu-3kutuplu farkı nedir?
Teşekkür ediyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sn.piratees,

"Bu kavramlar uluslar arası ISO8528 standardında detaylı olarak açıklanmıştır. Bu standart Türkiye’de TS ISO 8528 olarak kabul edilmiştir. Tüm motor ve alternatör üreticileri buradaki değerleri sağlayacak şekilde üretim yapmaktadırlar. Bu kavramlar jeneratörün hangi kategoride çalışacağını da tanımlar.
- Standby Güç: Değişken yük altında sınırlı sürede çalışma gücüdür. Ortalama %70 yük değerinde yılda toplam 200 saat çalışabilir. Şebeke enerjisi kesintilerinde yedek güç olarak kullanılır. Aşırı yüklenemez.
- Prime Güç: Değişken yük altında sürekli çalışma gücüdür. Ortalama yük değeri %70 olmalıdır. 12 saatte 1 saat %10 aşırı yüklenebilir.
- Continuous Güç: Sabit yük altında sürekli çalışma gücüdür. Ortalama yük değeri %100 olabilir. Aşırı yüklenemez."
TEKSAN JENERATÖRDEN ALINTIDIR.

Jeneratör güç ihtiyacı belirlerken aktif ve reaktif yük durumu ve ayrıca yükler arasında motor varsa yolverme yöntemleri önemlidir.40 A lik yükün cinsi ve yolverme durumu nedir?Yanıt o zaman daha net olacaktır.
iyi çalışmalar
 
transfer panosunda 3 ve 4 kutubun farkı 3 kutuplu sstemlerde jeneratör ve sebeke notr ortak olmasıdır. 4 kutuplu sistemlerde sebeke ve jeneratorun notr leri kesinlikle birbirinden ayrıdır ve karşılaşmazlar.bunun sebebi de şebeke girişinde bulunan kacak akım sigortasının veya triot rolesinin trip konuma gelmemesi gerektiğindendir.
 
çin malı makine almada arkadaşım ne alırsan al . asansör fan ginbiş demerajlı yükün yoksa 40 kva alacaksın . .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst