jeneratör arızası

uluslum_74

Üye
Katılım
30 Kas 2007
Mesajlar
75
Puanları
1
Yaş
39
Sorumlusu olduğum fabrikada TEKSAN marka PERKİNS motorlu ve jk 301 kontrol ünitesi olan otomatik bir jeneratörümüz var.
ancak fabrika çalışanları jeneratör otomatik devreye girmiyor diye akü bitmiş zannedip aküyü değiştiriyorlarş fakat yeni aldıkları aküyü ters bağlayınca
ana üniteye ve şarj dinamosuna giden kabloları yakmış.
ben bu kabloları değiştirdim. bununla beraber smps125 12V/5A olan güç kaynağı ve ana üniteye bağlı olan artı ucun bakır hattını patlatmış, ana üniteyi tamir ettim fakat benim anlamadığım güç kaynağındaki enerji kesilince jeneratörün otomatik olarak devreye girmesi gerekli değil mi? Bana bu jeneratün çalışma sistemi ve arızası konusunda bilgisi olan elektrikçi arkadaşların yardımını bekliyorum.... herkese kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • Baki-0128.jpg
    Baki-0128.jpg
    72.2 KB · Görüntüleme: 94
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım jk 301 modülü muhtemelen şebekeyi algılamıyor o yüzden
 
pano dairenizde veya jenaratör dairenizde otomatik kontrol niteleri varsa algilama işini onlar yapar
 
arkadaşım jk 301 modülü muhtemelen şebekeyi algılamıyor o yüzden

arkadaşa katılıyorum jk 301 in bağlantılarını kontrol edin şebekeden gele uçlara bakın önce Şebeke enerjisi geliyor mu? eğer geliyorsa şebekeyi kestiğinizde panelden çıkan motor start enerjisini kontrol edin eğer start sinyali gelmiyorsa muhtemelen panel arızalanmıştır elinizde varsa yenisini takın sorun çözülecektir. eğer start sinyali geliyorsa bu ucun bağlandığı röleyi kontrol edin çekiyor mu?

saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,403
Mesajlar
917,310
Kullanıcılar
450,300
Son üye
objektifyorumcuofficial

Yeni konular

Geri
Üst