Jel akü sülfatlaşırmı

Emreefey

Üye
Katılım
26 Ağu 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
21
Nereye baksam asit aküleri desülfatör devresi ile canlandırma ile ilgili birsürü şey görüyorum peki ya jel akü desülfatöre sokulabilirmi veya jel akü sülfatlaşırmı
Aküm eskisine göre git gide daha da amper kaybediyor eğer desülfe edebilrisem diye düşündüm fakat elimde kalmasından da korkuyorum şimdiden yardımlarınız için sağ olun.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba. Jel (kuru) akü ile sulu (normal) akülerin iç kimyaları, şarj-deşarj döngüsü sırasındaki kimyasal özellikleri aynidir. Yalnız jel akülerde iletken elektrolit seperatörlere emdirilmiş ve akıcı olmayan bir şekildedir,derin deşarja suludan daha fazla dayanır. Her 2 tip kurşunlu akünün plakaları hücre başı 1.80 voltun (6 göz için 12 voltta 10.80 volt) daha aşağısına düşüp uzun süre şarjsız kalırsa akü plakaları o zaman sulfatlaşır, kristalize halden monoblok sulfatlı (şarj almaya karşı sağır) bir yapıya doğru döner ve amper * saat kapasitesi giderek düşer.

Desülfüzör cihazı bu sulfatlanmış plakaları yüksek voltajlı piklerle kırıp düzelterek olumsuz bu sulfatlanmayı geri çevirebilir, ancak her zaman ve her durumda % 100 sonuç alarak bu aküyü mutlaka kurtaracağınız demek de değildir, kurtarılabilecek seviyede sulfat düzeyli ise cihazla üretilen bu yüksek voltajlı pikler sulfat tabaklarını kısmen veya tamamiyle jel veya sulu aküleri eski haline getirebilir, bu aküyü iyileştirebilir.


Yanızca desülfüzörlerle de değil, örneğin "İMAX B6 mini" tarzındaki tüm şarj edilebilir akü türleri için üniversal tipteki balanslama şarj cihazları da akü iç sülfatlanmasını iyileştirebilir, youtube’daki üstteki videodaki gibidir. Kolay gelsin.
 
Teşekkür ederim peki jel aküye sıvı takviyesi yapmak zorundamıyım
 
Hayır, içindeki elektrolit yani sülfirik asitli su akü içinden iyice kuruyup akü şarjı akımını alamayacak kadar eksilmemiş veya tam olarak içten kurumamışsa (videodaki bu iyileştirmeli tamir sırasında kuruyan aküye göz kapakları açılıp saf su takviyesindeki gibi) zorunda değilsiniz. Ama jel elektrolit tam olarak içten kurumuşsa hem tamir için hem bu aküden normal şarj akımını (akü amper kapasitesinin 1/10'unu) geçirebilmek için yapmak o zaman zorunlu olur.

Not : Jel akünüzü uzun süre kullanmayacaksanız eğer onu tam şarjlı olarak veya tampon (floating charge) şarj ile bekletiyor olmanız ve çok derin deşarjlardan sonra uzun süre bekletmeden hemen şarj ederek bu eksik şarjı tamamlıyor olabilmeniz, bu akünüzün içten sulfatlanmasını oldukça azaltır veya daha ileri düzeyde sulfatlanmasını daha ileri (ömrünün biteceği normal sürenin sonlarına doğru) atabilmiş olur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Yardımlarınız için teşekkür ederim sağolun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,585
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst