Inverter 12 ve 13 parametre benim sistemimde ne olmali.

Teorik olarak seri-paralel olur demiştim. Uyum ve verim isteniyorsa eşdeğer akü eşdeğer panel!
Çok pardon rsimsek sizede teşekkürler
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın enerjiniz hiç bitmesin diyelim
Mustafa ustam teşekkür tekrar. Yanliz kafama halen 24v. 2x155w panelleri seri olarak şarj kontrol den geçirdim akuye bağladım ya sıkıntı okurmu sizce seri oluşu. Paralel yapsam ne farkı olurdu.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Amaç kendime pay çıkarmak değil. Herkesin vurguladığı üzere sehven "demiştik" yerine "demiştim" diye yazmışım. Yine de eşdeğer noktasını gözardı etmeyin derim.;)

@Mustafa KABADAYI ustaya sorduğunuza cevaben, sizin inverteriniz 24 volt ise panelleri birleştirdiğinizde elde ettiğiniz grupların ayrı ayrı voltajı 24 volt'a uygun olmalı. 24 volt'luk sistemdeki panel normalde 40 volt'lar civarında gerilim verir. Hücre başına açık devre gerilimi yarım voltun biraz üzerindedir. 12 volt olanların ise açık devre voltajı 20 volt civarındadır. Hesabı ona göre yaptığınızda problem kendiliğinden çözülecektir. Zamanında ben de bu noktaya biraz takılmıştım.
 
Uyduruk sisteme uydurma metodlar fazla yaşamaz !
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,738
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst