inverte patlama sorunu

tolga200

Üye
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
47
arkadaslar fabrikada sisik inverter patlamasi yasiyorum problem ne olabilir sizce aygilar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şebeke gerilimini ve harmonik durumunu kontrol et eğer harmonik filtre yok ve şebekede harmonik varsa kompanze edilen harmonik seviyeleri dahada yükseleceğinden sürücülere zarar verebilir.
 
arkadaslar fabrikada sisik inverter patlamasi yasiyorum problem ne olabilir sizce aygilar

Patlayan İnverterler çıkışlarındaki bir problemden kaynaklanan bir patlama sonucumu hasar görüyor yoksa motor ve kablo her şey normal iken sebebi anlaşılamayan bir patlamamı olmaktadır?Giriş gerilimi,inverterin sogutması varsa fanı veya bulunduğu pano sıcaklıklarınıda kontrol etmek gerekir.
 
kompanze harmonik trafosu mevcut motor yada kablo sorunu yok ama baska sorun ne merek ediyorum sizca notur ve toprak birlesmesi negibi zarar verir sizce sicaklik icin ilave fan takildi saygilar
 
İnverterin arıza (patlama) çıkış modülündemi oluyor?
 
senin kullandıgın sücünün yanında başka sürücü varsa etkilenebilir. hormonik sorunu olabilir.sürücünün topraklaması ile nötr baglantısını ayır.
 
birçok sebep vardır ama topraklama ile ilgili sorun yaşıyorsundur muhtemelen. Sıcaklıktan ve harmonikten kaynaklanacağını sanmam çünkü artık en kötü marka bile koruyabiliyor bunlardan kendini.
Trafonun yıldız noktasının topraklanması yada topraklanmamasına göre zarar görebilir sürücün. bu tür uygulamalarda şebeke ile toprak arasına genellikle DC baradan kaynaklanabiliyor. DC bara ile gövde arasında kaçak oluşabiliyor. birde pek görülemeyen yoğuşma sorunundan kaynaklanabilir. soğutma bazan kanallarla yapılıyor ve bunlarda yoğuşma oluşup kısa devreye sebep olabilir.
 
sevgili arkadasım calıstıın fabrika ne fabrikası ve kullandıgın inverter ne marka bir inverter kolay kolay arıza vermeden patlamaz muhakkak bir arıza kodu verir artı sebeken de dalgalanma ve asırı gerılım yukselmesı meydana gelı yormu belkı surucunu gırısındekı varıstorler patlamıstır bu sorunu varıstorleri degistırerek coze bılırsın ama buda kalıcı cozum olmaz bunlarla ilgili bana bilgi ulastır.
 
arkadaşım patlayan ilk sürücünmü yoksa bir kaç olay böyle oldumu? eğer olduysa topraklama bağlantısını ve hattını kontrol et. bağlantıları doğru yaptığına emin ol. sürücü bağlayıp açar açmaz mı patlama oldu? eğer öyleyse sürücünde bi arkadaşın dediği gibi şase olayı olabilir. Eğer çalışıyor ancak çalıştıktan bir süre sonra patlama olduysa sürücüde aşırı ısınmadan dolayı dicem ama birçok sürücü bunu fault olarak algılayıp kendini kesmesi lazım.Eğer kesmemişsse sıcaklıkta patlamaya sebep olur. Olan biten hakkında biraz daha ayrınıtılı açıklama getirirsen bizde yardımcı olmaya çalışalım arkadaşlarla birlikte..kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst