İnverterler de patlama sorunu

Harmonik frekansların üst üste binme durumu gibi görünüyor. Harmoniklere odaklanın ölçüm yapın filtre gerekecektir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Eğer inverterlerin giriş kısımlarında patlama meydana gelmiş ise (L1 L2 L3) bu harmonikten kaynaklanmaktadır. bozulan invertelerin giriş kısımlarını omajda ölçün; kısa devre yada omaj farkının meydana geldiğini göreceksiniz.
Merhaba,

Fabrikamızda bir dağıtım panosunda 10 adet makinemiz bağlı bu makinelerden 2 tanesinin sürücüleri sürekli patlıyor. 3 er adet inverter mevcut 5.5 ve 7.5 kw . Allen bradley marka vardı orjinal olanlar belki 10 sene kadar gitti. daha sonra iki makine aynı dönemde arıza vermeye başladı ve neredeyse allen bradleylerin hepsi patladı. yerine yeni nesil Danfoss taktım problem çözülmüş gibiydi ama danfoslardan bir taneside bugun patladı. Patlama bazen makineyi açar açmaz meydana geliyor bazende makine çalışırken meydana geliyor . Bu iki makine yan yana, Sürücü Girişlerine Şok Trafosu koyacağım ama şebekede problem olsa diğer makinelerde neden problem yapmıyor sadece bu ikisinde meydana geliyor ?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi forumlar.
şok trafo yerine reaktör koymanızı öneririm.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst