invertör ile konvertör arasındaki fark

Bu konudaki kavram karmaşası doğal bence,öyle bir şey ki;driver-sürücü doğru,hız kontrol cihazı doğru,inverter doğru,konvertör doğru,yani bakış açısına göre hepsi doğru.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar ortalık birbirine girmiş aldemir arkadaş doğrusunu yazmış konverter genel bir terimdir dönüştürücü anlamına gelir ama en çok dc sürücüler konverter olarak geçer bunlara ac girer dc çıkar voltajı düşürüp yükselterek kontrol sağlar ac sürücülere ise FREKANS KONVERTERİ veya inverter yada hız kontrol cihazı denir bunlara ac girer ac çıkar(iç yapısındaki doğrultmalara girmeye gerek yok) frekansı düşürüp yükselterek hız kontrolü sağlar. birde tamamen farklı bir katagorideki yükseltme devreleride inverter olarak anılır mesala 12 volt dc girip 220 ac çıkaran cihazlar bu inverter hiçbirşeyi süremez sadece piknikte arabanıza takıp leptopunuzu felan şarj edersiniz unutmayalımki bunların genel adı konverterdir kimileride konvertör der.saygılar
 
acs 550 invertör yardım edebılecek olan varmı zaman ayarlı olarak 2 hız tanımlamak ıstıyorum
 
Konvertör = rectifier + inverter

Şu yazdığınız terimlerin Türkçelerini yazsaydınız daha da çok anlaşılır olabilirdiniz.

Konvertör: Çevirici demektir. ve genelde iki bloktan oluşur. Birinci bölüm Doğrultucu (Rectifier), ikinci bölüm ise evirici (inverter).

1- Doğrultucu güç devresinin giriş besleme gerilimini uygun bir doğru akıma çevirmeye yarar.
2- Doğrultucu tarafından elde edilmiş gerilimi istenen şekilde (ac yada dc) gerilimde üretmeye yarar.
 
arkadaş biaz ters anlatmış..
Konnvertör ac-ac invertör ise dc-ac dir... Eğer beslemeyi dc verebiliyorsan panoya inverter dir...
Ac besleme yapabiliyorsan projede konvertördir... Zaten inverterler tek başına gelmezler. Doğrultucu (rectifier) ünitesiyle beraber gelir.
Kısaca:
Konvertör = rectifier + inverter

doğru söze nedenir . Sayın sman arkadaşım sizden bir ricam var jeneratorlerde izolasyon testinin nasıl yapıldığı hakkındaki bilginizi rica edeceğim tşk ler allaha emanet kal :):):):):):):):):):):):):)
 
Sürücüler 3 ana kısımdan oluşur..
Giriş katı (AC-DC): AC geriliminin doğruldutu doğrultucu katıdır. Rectifier olarak da adlandırılır. Diyotlar veya IGBT'ler bulunabilir
DC Link: Kondansatörlerin bulunduğu kattır
Çıkış Katı (DC-AC): DC geriliminin tekrar AC 'ye dönüştürüldüğü kattır. İnvertör olarak da adlandırılır. Genellikle IGBT elemanları bulunur. Motor için gerekli gerilim PWM gibi sistemle üretilir.

Bunların hepsine konvertör denir. AC-AC'dir. Bazı sürücüler kompaktır ve invertör, rectifier sürücü içnde kapalı bir kutu halinddir. Bazı sürücler ise modülerdir. invertör modülü ayrı olarak da secilebiliyor.
 
Neyse herkeze teşekkür ederim ben aradığımı buldum bulamayan arkadaşlarında bulmalarını dilerim zaten okulum bitti artık invertörmüş konvertörmüş şimdilik beni pek ilgilendirmiyor:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,783
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst