İnverter ve konvertör arasındaki fark nedir?

carzy39

Üye
Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, forumda bu konuyla ilgili açılmış bir konu buldum ama tatmin edici bir açıklama göremedim.
İnternette yaptığım araştırma sonucunda söyle bir sonuca ulaştım;
"İnverter sadece DC-AC çevirebilir. konverter ise AC-AC de olabilir, DC-DC de olabilir. "
Şimdi burada verilen bilgi işin elektronik kısmı, sonuç olarak inverterin girişine AC verip Çıkışındaki Asenkron motoru yine AC gerilim ile sürüyoruz. Yani DC-AC çevirir ibaresi Frekans kontrolünü sağlayabilmek için kullanılan yöntem. Konverter'in DC-DC dönüştürme özelliğini de bir kenara bırakırsak.
İNVERTER (DC-AC) ile KONVERTER (AC-AC) arasında ne fark var? İkisi de girişine AC verilip Çıkışındaki motoru AC gerilim ile sürmüyor mu?
Bir çok farklı marka ve güçteki inverteri fabrikada çalıştığım süre boyunca kullandım. Konverter'in farkı nedir? Neden tercih edilir bilmiyorum? Biraz internette bakıldım, Bana kullanım mantığı inverter ile aynı gibi geldi.
Konu hakkında tecrübeli ustalarımız bilgi verirse çok sevinirim?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sen frekans konvertorune inverter diyorsun, sorun burada.
Aslında doğru söylüyorsun, google'a abb inverter yazınca çıkan ürünlerle abb konvertör yazınca çıkan ürünler aynı, benim kafamda ondan karışıyor ya zaten. Teknik terimleri kullanma konusunda genel bir problemimiz var. Malzemecisinden, tamircisine kadar herkesin ağızından sürekli "inverter" olarak duymamdan kaynaklanıyor. Aslında Asenkron motorları sürerken kullandığımız sürücüler Frekans konvertörü :D Biz yanlış isim kulanıyoruz. Bütün sıkıntı bu. Teşekkürler...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst