Panel dizisini motor sürücüsü ve inverterde kullanmak

Dagdanadam

Üye
Selamlar öncelike, forumdan sayısız kere faydalandım bunun için teşekkür ederim.

Sorunumun cevabını danıştığım teknisyenler arkadaşlardan alamadım. Bahçemde bir adet sondaj var ve içinde 2.2kw 3x220v motor var aynı zamanda (380vDC)4400wattlık bir panel dizisi ve 5.5kva'lık bir 220v monofaze inverterim de var. Bu motoru uzun zamandır sürücüye diğer 5.5kva inverterden AC besleme yaparak kullanıyorum. Bildiğiniz üzere solar sürücüler direk panellere bağlanarak kendi AC'lerini üretip kullanılabiliyorlar. Ben DC baradan 2 farklı çıkış alıp birisini sürücüye diğerini invertere bağlasam bunun sonuçları ne olur?

Aklımda bulunan bir diğer çözüm ise panel gücünü 1-0-2 pako ile sürücü ve inverter arasında gezdirmek. Lakin pako şalterin yük altındayken kutup değiştirdiğimde 380vDC'yi söndürememe durumuyla karşılaşacağımdan korkuyorum.

Benim bildiğim kadar sizin unuttuğunuz vardır, bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sevgiler saygılar

Selamlar öncelike, forumdan sayısız kere faydalandım bunun için teşekkür ederim.

Sorunumun cevabını danıştığım teknisyenler arkadaşlardan alamadım. Bahçemde bir adet sondaj var ve içinde 2.2kw 3x220v motor var aynı zamanda (380vDC)4400wattlık bir panel dizisi ve 5.5kva'lık bir 220v monofaze inverterim de var. Bu motoru uzun zamandır sürücüye diğer 5.5kva inverterden AC besleme yaparak kullanıyorum. Bildiğiniz üzere solar sürücüler direk panellere bağlanarak kendi AC'lerini üretip kullanılabiliyorlar. Ben DC baradan 2 farklı çıkış alıp birisini sürücüye diğerini invertere bağlasam bunun sonuçları ne olur?

Aklımda bulunan bir diğer çözüm ise panel gücünü 1-0-2 pako ile sürücü ve inverter arasında gezdirmek. Lakin pako şalterin yük altındayken kutup değiştirdiğimde 380vDC'yi söndürememe durumuyla karşılaşacağımdan korkuyorum.

Benim bildiğim kadar sizin unuttuğunuz vardır, bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sevgiler saygılar
kutup değiştirici pako şalter ile bu işi yapabilirsiniz enerji altında değişimi yapmamak isterseniz de pakonun çıkışlarını sigorta ile kesip daha sonra tekrar sigortadan enerjilendirme yapabilirsiniz

"380vDC'yi söndürememe durumuyla" kesinlikle bu sorunu yaşarsınız.

Solar paneller mevcutta invertere bağlı.

siz bu invertere, sürücü bağlayıp motoru çalıştırıyorsunuz şuanda.

Ama bu sürücü istenirse solar panele direk bağlanıp da çalışıyor doğrumu?

Solar paneli de inverteri de direk panele bağlayın. Araya şalter koymanıza gerek yok. Aynı anda her ikisini de kullanmayın yeter. Sürücü üzerinden motoru durdurduğunuz da sürücü artık bir güç harcamaz. İnverteri kullanabilirsiniz. yada tam tersi geçerli.

"380vDC'yi söndürememe durumuyla" kesinlikle bu sorunu yaşarsınız.

Solar paneller mevcutta invertere bağlı.

siz bu invertere, sürücü bağlayıp motoru çalıştırıyorsunuz şuanda.

Ama bu sürücü istenirse solar panele direk bağlanıp da çalışıyor doğrumu?

Solar paneli de inverteri de direk panele bağlayın. Araya şalter koymanıza gerek yok. Aynı anda her ikisini de kullanmayın yeter. Sürücü üzerinden motoru durdurduğunuz da sürücü artık bir güç harcamaz. İnverteri kullanabilirsiniz. yada tam tersi geçerli.

Aynı baradan beslemek konusunu araştırdığımda sürücü ve inverterin her ikisi de mppt özellikli olduğu için cihazlar gelen voltaj/akımı kendi işine gelir şekilde manipüle ediyor ve dengesizlikler oluşuyor. Dediğiniz gibi birisi kullanılırken diğeri kullanılmazsa bir problem olmuyor gibi görünüyor. Lakin gerçek senaryoda bunlara dikkat edilmeyecektir.

Sanırım aynı baraya 2 DC sigorta bağlayıp, bunların aracılığıyla cihazlar arasında paylaşım yapacağım. Hangisini çalışacaksa diğeri kapatılacak. Daha sağlıklı ve etkili bir çözüm üretebilecek bilgiye her zaman açığım

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri