Soft starter ve frekans konvertörü amper farkı

Katılım
21 Ara 2022
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar elimde 67 kW 90 HP dalgıç motor var motoru kuyuya sallamadan önce 75 kW soft start panoda denedim amper ölçümü yaptığımda 52 amper civarında bi sonuçla karşılaştım. Yine aynı motoru 90 kW frekans konvertörüne bağlayıp amper ölçtüğümde 12 amper gibi bir sonuç aldım motorla sürücüler arası mesafe 2 metreydi ve boşta çalıştırıldı. 90 kW frekans konvertörüyle denediğimde motor dikey olarak duruyordu soft starter panoyla denediğimde ise yatay konumdaydı. Bu amper farkı neden oluşabilir sürücüler farklı olduğu için yada motorun konumundan dolayı böyle bir fark olabilir mi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba arkadaşlar elimde 67 kW 90 HP dalgıç motor var motoru kuyuya sallamadan önce 75 kW soft start panoda denedim amper ölçümü yaptığımda 52 amper civarında bi sonuçla karşılaştım. Yine aynı motoru 90 kW frekans konvertörüne bağlayıp amper ölçtüğümde 12 amper gibi bir sonuç aldım motorla sürücüler arası mesafe 2 metreydi ve boşta çalıştırıldı. 90 kW frekans konvertörüyle denediğimde motor dikey olarak duruyordu soft starter panoyla denediğimde ise yatay konumdaydı. Bu amper farkı neden oluşabilir sürücüler farklı olduğu için yada motorun konumundan dolayıfre böyle bir fark olabilir mi.
Bu kadar fark abesle iştigal .Pompanın bastığı su ne alemde . Pompa hava yapmış olmasın.
 
Son düzenleme:
Ayrıca, frekans konvertör ıle denedıgınızde, frakenas kaç hz de idi. Max, frekans, gerilim. ve devir akımını okumanız gerekir.
 
Normal şartlarda bu anlattığınız mümkün değil. Dalgıç pompayı susuz çok kısa süreli çalıştırmak bir zarar vermez. Ancak neticede 90 HP bir motor, hiç bir koşulda 12 A. çekemez, çok daha fazla çeker. Vansan ürün kataloğunda 90HP bir dalgı. pompanın 134,6 A akım çekeceği görülüyor. Ne şekilde sürdüğünüzden bağımsız olarak ,çalışmaya başladıktan sonra tam yükte bu akımı çekecek, yüksüz olarakda 52 A. akım çekmesi normaldir. Yüksüz bırakın 12A. 40A bile çekiyor derseniz bir anormallik vardır derim. Ya yanlış ölçtünüz yada ölçü aleti size azizlik yaptı diyebiliriz. Sürücü tipi kalkınma süresi boyunca çekilecek akıma etki eder. Kalkındıktan sonrası çekilen akıma hiç bir etkisi olmaz. İster direk yol verin, ister ön direnç, ister yıldız üçgen, isterse soft veya hız kontrol hiç fark etmez.
1676647444658.png
 
Motor boş yükte çalıştırıldı suyu kontrol edildi. Ölçü aletinin de aldatacağını düşünmüyorum. Danfos teknik servisiyle yaptığım görüşmede mevcut soft startın tam kapasiteyle çalıştığını ancak frekans konvertörünün motor yükte olmadığı için kendisini yük az olduğu için otomatik olarak ayarladığını söylediler. Sürücü içerisinde bir ayarın değiştirildiği taktirde 52 A değerini göreceğimi söylediler.Bu kadar fark olması banada çok abes geldi. Soft starter la yaptığım denemede motor bariz şekilde sesli çalışıyordu. Frekans konvertörüyle yaptığım denemede ise gayet sessiz ve stabil bir çalışma gördüm ancak amper değerleri hala kafamı karıştırıyor değil
 
Son düzenleme:
Motor boş yükte çalıştırıldı suyu kontrol edildi. Ölçü aletinin de aldatacağını düşünmüyorum. Danfos teknik servisiyle yaptığım görüşmede mevcut soft startın tam kapasiteyle çalıştığını ancak frekans konvertörünün motor yükte olmadığı için kendisini yük az olduğu için otomatik olarak ayarladığını söylediler. Sürücü içerisinde bir ayarın değiştirildiği taktirde 52 A değerini göreceğimi söylediler.Bu kadar fark olması banada çok abes geldi. Soft starter la yaptığım denemede motor bariz şekilde sesli çalışıyordu. İnvertörle yaptığım denemede ise gayet sessiz ve stabil bir çalışma gördüm ancak amper değerleri hala kafamı karıştırıyor değil
konverter tork modundadır uçları ölçtünüz mü düşüktür voltaj, ses olayıda destekliyo durumu
 
konverter tork modundadır uçları ölçtünüz mü düşüktür voltaj, ses olayıda destekliyo durumu
Servis tork falan dedi ama tam olarak ne dediğini hatırlamıyorum sadece dediğim gibi ayarı değiştiriseniz amper 52 düzeyine çıkar demişti uçları ölçmedim bu arada
 
Tamam bu mantıklı bir açıklama. Sürücüde böyle bir özellik olabilir. Gerilimi düşürerek bunu yapabilir. Zaten bu durumda tam yol almış sayamayız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst