iki ayrı fabrikanın kompanzasyonu

yusuf14

Üye
Katılım
22 Eyl 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
selamün aleyküm, arkadaşlar fabrikanın 100 metre uzağına bir binamız daha yapıldı. 2. bina kurulu gücü 700kw ve 1. bina 400kwdır. Bu iki binanın kompanzasyonunu 1. binadaki kompanzasyon panosuna kondansatörler ilave etsem bi sorun olurmu? yada başka nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız çok sevinir. şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
yenı yapılan bınaya yenıden yap
eskı panoya ılaveler yapmak bara. sartel vs senı ugrastırır
 
1. binadan besleniyor ve akım trafoları orada nasıl olacak
 
1. bina 400kW ise, akım trafoları da ona göredir normalde (600/5 gibi). 2. binanın çekeceği akım 1000A civarı olmalı. Bu durumda 1. binanın akım trafoları zaten küçük gelecektir. Ama farklı bir durum varsa bilmemiz gerekli.

Siz 1. binadaki pano dizaynı hakkında bilgi verrseniz daha sağlıklı tespitlerde bulunabiliriz.
2. binanın kompanzasyonunu kendi binasında yapacak olursanız, besleme kablolarını gereksiz yere indüktif akımlarla yüklemezsiniz.
 
Yeni binada dağatım panonuz var ise oraya yeni bir kompanzasyon yaptırmanız ve akım trafosu koymanız sorun olmaz. Böylece aradaki hat üzerinden akan reaktif akımlarıda düşürmüş olursunuz, ilaveler arkadaşların belirttiği üzere sorunlar yaratabilir, röle kademeleri yeterlimi, yer varmı vs.
 
yer problemi yok, benim endişem öndeki kompanzasyon 2 binayıda kompanze yapıp bide oradaki yapar sorun olmazmı?1. binadaki akm tarfolarından geçiyor 2. bina beslemesi

röle kademeleri yeterli
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2. binadaki röle, 1. binadaki röleden önce müdahale ederse sorun olmaz. Yani 2. binadaki rölenin müdahale süresi 1 sn, 1. binadaki rölenin müdahale süresini de 2 sn. yaparsanız, önce 2. binadaki devreye girer. Her ikisinde de 1. sn tutulmasında fazla bir mahsur yoktur.

Zaten son nokta 1. binadaki olacak. Yani 2. binadaki röle kendi cosfi'sini 1,00'a ayarladığında, 1. binadaki röleye sadece kendi binasındaki yüklerin kompanzasyonu kalacak.

Herhangibir durumda 2. binadaki kompanzasyoda sorun çıktığında, 1. binadaki rölede bu yükü göreceği için var gücüyle kompanzasyon yapmaya çalışacaktır.
 
yüke en yakın akım trafosuna baglı bulunan role ihtiyaca cvp verecek olakı o panoda tum kondansatorlerı almasına ragmen istenılen cos Q ye ulaşılmazsa diger rgk ihtiyaca gore kondansator alacaktır
 
bu durumda en sağlıklı ve masrafsız olanı göz önüne alacak olursak 1. binadaki panoya takviye yapmak mı yoksa 2. binaya ayrı bir kompanzasyon sistemi kurmak mı?

300 kvarlk kondansatör takviye edecem
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Olması gereken ayrı bir kompanzasyondur büyük yükler için.
Panoda gerekli yer var, kompanzasyon ana şatleri ve baralar da bu 300kVAR'lık ek yükü kaldırır diyorsanız yapın. Kimse bunun için size bir şey demez.
300kVAr 700kW'lık yüke yetecek mi? Kompanzasyon akım trafolarının değeri nedir? Sonra yanmasın toplam yükten?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst