Hurda Malzeme

Tomcat006

Üye
Katılım
13 Ara 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar merhabalar.

Öncelikle , Hobi Robot konusunda bu derece bilginin olduğu bir paylaşım alanı oluşturduğunuz için hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum.

Müsaadenizle bir sorum olacak. Bazı Hobi Robot sitelerinde , robotumuzun inşası için gerekli yapısal (elektronik olmayan) malzemeleri , hurda parçalardan (bozuk DVD-CD, yazıcılar, teypler, vs.) elde edebileceğimiz söyleniyordu ve ben 2 aydan bu zaman kadar tanıdığım bir elektronik tamircisinden (arkadaşım olur) bozuk bu unsurları hibe alıp parçalayıp , bir çok alet edevat, somun ,cıvata, motor vs. biriktirdim.

Yakın bir zaman içinde , Hobi robot ile alakalı olarak da ilk denemem ve öğrenme platformu olmasını istediğim "çizgi izleyen robot" yapmak istiyorum. Lakin elimde o kadar çok motor oldu ki bu motorları kullanabilirmiyim. ? Çünkü bu motorlarda "gearbox" yok. 2-3 haftadır da bu motorlara nasıl gear box aksamı yapılır onları araştırıyorum. (elimde yüzlerce farklı ebatlarda dişli var çünkü)

Bana şunu diyebilirsiniz, "gidip kuvvetli bir DC redüktörlü motor alın" evet alabilirim ama ben bazı şeylerin el emeği içinde olmasını istiyorum. Hazır al tak kullan yapmak istemiyorum. Sorum işte bu noktada oluyor. Sizce bu yaptığım çok mu saçma ve gereksiz yoksa , Hobi robota başlayan yeni bir gönüllü olarak , elektronik öğrenmenin yanında Gear Box yapımında da ilerleyip biraz mekanikte öğrenmek çok mu gereksiz. ?

Hurda dan elde edebileceğimiz bu parçaların kendi elimizde tekrar bir işlev kazanıp , hobimiz de kullanmak sizce daha keyif verici bir şey olmaz mı ?

Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız, benim gibi bu hobiye yeni başlayanlara işin daha başında hayati tavsiyeler vermiş olursunuz ve çok memnun olurum..

Selamlar
 
printerlerdeki motorların çıkışındaki dişlilerle beraber sökmelisin.çünki kayış ve dişliler motorlarıyla uyumlu...
 
anladım teşekkür ederim . bir de cd yazıcının içinde bulunan lazer bir işime yarar mı ?
 
anladım teşekkür ederim . bir de cd yazıcının içinde bulunan lazer bir işime yarar mı ?

Vallahi işte o konuyu bilemiyorum. O konuda işin uzmanı arkadaşlar cevaplarsa daha sağlıklı olur. Lakin ben o lazerleri ne olur ne olmaz diye sakladım.
 
sadece malzeme toplamak yetmez onları nerde nasıl kullanacağını bulursan faydalı olur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst