HP spektrum analizör ve frekans sayıcısı

taydin

Usta Üye
Katılım
16 Ara 2008
Mesajlar
681
Puanları
181
Bugün ikinci el satış yapan sitelerden birinden kullanılmış bir HP 8592B ve HP 8342A aldım. İkisinin de bazı sorunları var ve bunları tamir edebilirim umuduyla satın aldım. Bu cihazların yenileri çok çok pahalı (sıfır apartman dairesi fiyatında). Yeni olarak alma şansım yok, o yüzden tek şansım bunları tamir etmek :D

Spektrum analizör, 9 KHz ile 22 GHz arasında ölçüm yapabiliyor. En az 30 yaşında ve zamanının profesyonel cihazı. Satıcının dediğine göre bir süre sonra kendini kapatıyormuş. Orada baktığımızda bırak bir süre sonra kapanmayı, hiç açılmadı :p Güç kaynağı sorunu ise hallederim diye düşünüyorum. Eğer değilse o zaman uğraştıracak. Elimde şeması yok, bu biraz sıkıntı.

Frekans sayıcı, 10 Hz ile 18 GHz arasında ölçüm yapabiliyor. En az 35 yaşında ve gene zamanının en profesyonel cihazlarından birisi. İki kademede ölçüm yapıyor, 10 Hz - 500 MHz, ve 500 MHz - 18 GHz. Malesef sadece alt kademe çalışıyor. Neyse ki bunun şeması var elimde. Ama cihaz çok eski olduğu için yedek parça bulunamayabilir, bu biraz sıkıntı.

Tamir aşamalarını burada paylaşacağım :rolleyes:
 
yeni cihazların hayırlı olsun umarım tam kapasite verimli çalıştırır kullanırsın.
 
Kolay gelsin Timur abi,

Bu arada sitenize erişemiyor resimleri göremiyorum. Bir sorunmu var ?
 
Kolay gelsin Timur abi,

Bu arada sitenize erişemiyor resimleri göremiyorum. Bir sorunmu var ?

Sağol Serkan kardeşim. Web sunucusu benim evdeki linux makinası, o yüzden sistemi kapatırsam veya birşeyleri kurcalarsam devre dışı kalıyor. Şimdi görebiliyor olman lazım.

Sinyal jeneratöründen 79 MHz test sinyali üretip test ettim şimdi. Frekans sayıcının alt kademesi hakikaten çalışıyor.

Ama fanı herhalde orijinal fanı olsa gerek, rölantisi biraz yüksek ayarlanmış motorsiklet gibi ses çıkarıyor :D

scaled_20180121_000140.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet simdi goruyorum. Tesekkurler.

Rf islerine de bakiyor yada merak ediyorsunuz anlasilan.

Kolay gelsin umarim tamiri mumkun olup iyi gunlerde kullanirsiniz.
 
RF işlerine yeni yeni bakmaya başladım. Software Defined Radio (SDR) denen yeni teknoloji radyo sistemleri ile ilgili uğraşmak istiyorum. SDR lerin, WIFI çiplerinin test ve değerlendirmesinde çok yararlı olabileceğini görüyorum. Ama bununla da sınırlı değil. Örneğin 6 GHz frekansa kadar çalışan bir SDR varsa elinde, 0 dan 6 GHz e kadar olan bütün haberleşme sistemlerini inceleyebiliyorsun, demodülasyon yapabiliyor ve verileri inceleyebiliyorsun. Onun dışında, bütün mevcut modülasyon metotlarını kullanıp veri gönderebiliyorsun. En basit AM, FM modülasyondan, FSK, FDM, OFDM, gibi orta karmaşık modülasyondan, 256 QAM gibi son derece karmaşık modülasyon metotlarına kadar.

Benim için öncelikle WIFI chipset testleri için yararlı olacak. Yaptığımız ürünlerde 802.11n (2.4 GHz ISM bandı) ve 802.11ac (5.8 GHz) WIFI chipset'ler var. Bunların performans değerlendirmesini yapmak ve yeterince randımanlı çalışmıyorlarsa da bunun nedenini bulmak gerekecek.
 
hayırlı olsun, cihazlar eski olmasına rağmen kaliteli cihazlar. özellikle ghz seviyesinde ölçüm yapabilmesi iyi. kıskanmadım desem yalan olur.
aldığınız yerde daha var mı bunlardan?
 
hayırlı olsun, cihazlar eski olmasına rağmen kaliteli cihazlar. özellikle ghz seviyesinde ölçüm yapabilmesi iyi. kıskanmadım desem yalan olur.
aldığınız yerde daha var mı bunlardan?

Sağolun. RF teknolojisi, bilgisayar ve dijital elektronik teknolojisi gibi hızlı gelişmedi. O yüzden 35 yıllık bile olsa, bu cihazları tamir edersem çok güzel iş görür.

Satan kişinin elinde bir de fiber optik test cihazları vardı. Benim işime yarayan şeyler değil. Bir de HP nin gene eski model güç kaynakları. Eğer laboratuvar güç kaynağına ihtiyacınız varsa sizi satıcı ile irtibata geçirebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,764
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst