Hoparlör

alis06

Üye
Katılım
19 Nis 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar anfi devresi olmadan hoparlör test edebilirmiyiz çalışıp çalışmadığını anlamak amacı ile bide bu hoparlörlerdeki 2 adet girişden + veya - önemlimi yoksa rasgele baglanılabiliyor mu?
 
+- tabiki önemli ama denemek amaçlı önemli değil. Hoparlörü denemek için basit bir pil kulan uçlarına dokundurduğun zaman anlarsın zaten ses çıkarır fakat ölçü aletin varsa daha iyi sonuç alırsın omajını ölç derim. ama en iyisi sen onu doğrudan sisteme bağla çünkü ne kadar bobin sağlam olsada konikte gözle görülmeyen bir yırtılma olabilir. kolay gele.
 
Cevabınızı esirgemediginiz için teşekkürler.Yardım için saolun.
 
Hoparlörlerin uzun ömürlü kullanılması için,+ ve - uçlarının doğru bağlanması gerekir.Hoparlör kuvvetlendiriciye bağlandığında ,girişteki canlı uca dokunulduğunda hoparlör konisinin ileri doğru hareket etmesi gerekir.Bir pil ile hoparlöre gerilim verildiğinde koni ileriye gidiyorsa pilin + ucu hoparlörün de + ucudur.Kuvvetlendiricinin çıkışına hoparlör bağlarken + işaretli yere,+ uç bağlanmalıdır.Selamlar.
 
sn. alis06

elinizde ölçü aleti varsa buzzer konumuna veya ohm konuma alın ölçün hoparlörün bobin uçlerından ölçün sağlamsa buzzer konunda öter eğer ohm kadamesinde ölçtüyseniz 4 ohm civari bir direnç gösterir
 
selam arkadslar bu paylasımlarla cozumleme yapmanız cok guzel..benımde 1 sorunum var 38 cm forx marka subwoofer kulanıyorum ılk kullandıgım zamanlarda cok aftıf calıyodu ve cokguclu sarsıntı yapıyodu 1 kac aydır epey performasını kaybeetı artık bass sesı degıstı ve sarsıntı cok az hıssedılıyo ne olmus olabılır ne yapam gerekır tessekr ederım arkadslar
 
bobin şişmiştir. ölçü altetiyle kesin olarak bir değeri ölç farklılık varsa bobini değiştir yok aynıysa koniğin göbeğini çıkar yağla , çoğulukla işe yarar kolaya gele
 
mtemel20 abı ben olcu aletıyle nasıl olcucem..subwooferın gobegı gayet oynuyo ama sarsıntı kalıtesı cok dustu dedıgın gıbı bobın sısmıs olabılır.ben bu 38 cm forx bası cıkardım.yerıne 30 cm jbl 1200 cıft bobın subwofer vardı onu taktım. oda arzılanmıs bas vururken ıcınden bı dız dız dıye bı ses gelıyo ve mıklatısı bembayaz olmus garıp bı sekılde kaplanmıs kabının ıcınde duruyodu ya ben daha onceden cok zorlamıstım bu subwoferı sonra kaldırdım rafa ne olmus olabılır cvp verırsen cok sevınırm ??? ???
 
ölçmek basit yaa kablo bağlantı uçlarına ohm metre yi tutacaksın ya 4 ohm çıkar yada 8 ohm eğerki 1 ohmluk bir değişme varsa at çöpe derim tabirin komiğime gitti dız dız diye çıkartığı ses bobinin hasar gördüğü anlamına gelir. yapabilirmisin bilmiyorum ama genede çöpe atacana bi dene hoparlörün ortasındaki yuvarlak kısma kaldır zaten yapışkanlıdır %90 içndeki bobinin uçlarını kablo bağlantı uçlarından sök çektiğin zaman zaten bobin dışarı çıkmış olur aynı telden burası çok önemli (mm aynı olmak zorunda) kaç sipir dolaştıysa sende o kadar tur attır kaskatın etrafında işlem bitince eski yerine tak. bağlantıları yap. al sana tamir olmuş bir subvoffer :) hadi kolay gele.
 
HIDDENDREAM arkadaşım ben sana şöle diyim senin kullandığın anfi biraz güçlü herhalde sen o anfiye göre bi hoparlör bul 38cm kıcker comp serisini öneririm ama ilk önce anfinin markasını ve wattını söylersen daha iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst