Hesaplama yardım acemi birisine

Katılım
22 May 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
36
SAYGIDEĞER FORUM SAKİNLERİ ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR !!!

İŞ YERİME 4 ADET KAMERA ALDIM BUNLARIN ÇALIŞMASINI UPS DEN YAPMAK İSTİYORUM ÇÜNKÜ BULUNDUĞUMUZ BÖLGEDE ELEKTRİKLER ÇOK DENGESİZ ALLAH KORUSUN YANGIN VS OLMASIN DİYE HER AKŞAM EVE GİDERKEN ŞARTELLERİ İNDİRİYORUM.

ŞİMDİ SİZDEN YARDIM ALMAK İSTEDİĞİM KONULARI MADDELERİYLE YAZAYIM :

A ) ADI BEBEK KAMERA DİYE BİLİNEN 3 ADET KAMERA, 360 DERECE DÖNEBİLEN VE HAREKET TAKİBİ YAPABİLEN AMA İŞ YERİ ISSIZ BİRYERDE O YÜZDEN ÇOĞUNLUKLA SABİT BİR YÖNE BAKACAK. BU KAMERALAR USB DEN ELEKTRİK ALABİLİYOR O YÜZDEN LAPTOP UN USB KISMINDAN ELEKTRİK VEREBİLİYORUM. (ÜRÜNLERİN KUTUSUNDA DC5V YAZIYOR)

B ) 1 ADETTE DIŞ MEKAN NORMAL 220 PRİZDE ÇALIŞAN POLİS ÇAKARLI VE LED LAMBA ÖZELLİĞİ OLAN KAMERA. (POLİS ÇAKARI VE LED LAMBASI NORMAL ZAMANLARDA AKTİF DEĞİL İSTEDİĞİM ZAMAN AÇABİLİYORUM)

C ) 1 ADET 2 ANTENLİ İNTERNET MODEMİ VAR ODA NORMAL 220 PRİZDE ÇALIŞIYOR.

ÖZET: 3 ADET İÇ MEKAN KAMERA 1 ADET DIŞ MEKAN KAMERA VE 1 ADET İNTERNET MODEMİ YANİ 5 PARÇA ÜRÜN İÇİN AKŞAM 8 - SABAH 8 ARALIĞINDA HERGÜN 12 SAAT AÇIK TUTABİLECEK BİR UPS YE İHTİYACIM VAR.
BU ÜRÜNLER İÇİN KAÇ "VA" YADA "W" BİR UPS YE İHTİYACIM OLACAKTIR.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İşin aslı; Toplam Güç hesabı adetle değil cihazların güçleri ile yapılır.
Ama; kabaca her bir kamera için 1 Amper desek. 3*(5*1)=15 w..... 12*1=12 w
Modem 1,5 A. olsun 12*1,5=18 w
Toplam= 15 + 12 + 18 =45 w güç demektir. Yani 45 Wh harcama demektir.
12 saat için 45*12 = 540 Wh
Teoride 650 VA işinizi rahatlıkla görür gibi geliyor.
Ama söylediğim gibi TEORİDE böyle... Ve tabi UPS'in oranda verimli olacağı ile ilgili..
Kanımca 1 kVA alırsanız işinizi görecek gibi...
 
öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum.

UPS satın almak için baktığım linklerde 1000va = 500w o zaman 540w için 1100va lık bir UPS almam gerekiyor. galiba 1kva = 1000va ?

* hocam birde 75 amper araç aküsü satıyorum ben işimiz otomotiv yedek parça. 75 amper aküyü hergün şarj cihazıyla şarj edip sonra akü üzerinden inverter ile priz ve USB leri beslesem 12 saat kadar gidermi sizce?
 
öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum.

UPS satın almak için baktığım linklerde 1000va = 500w o zaman 540w için 1100va lık bir UPS almam gerekiyor. galiba 1kva = 1000va ?

* hocam birde 75 amper araç aküsü satıyorum ben işimiz otomotiv yedek parça. 75 amper aküyü hergün şarj cihazıyla şarj edip sonra akü üzerinden inverter ile priz ve USB leri beslesem 12 saat kadar gidermi sizce?
1000 VA =500 W demek öyle basit değil... Muhtemelen kelime oyunu yapıyorlar... Ama asgariyi dikkate almakta fayda var.
75 Ah araç aküsünü şarjedip kullanarak bir çeşit UPS yağmış oluyorsunuz zaten.
Siz en güzeli Tek akülü (12 v) bir UPS alın... UPS'in içindeki akünün uçlarına paralel kablo çıkartıp 75 Ah aküyü bağlayın işinizi fazlasıyla görür. Aküyü ilk bağlarken şarj edilmiş halde bağlayın.
 
hem UPS hem 75 amperlik bir aküden aynı anda elektrik çekmiş olacağız o zaman. peki UPS şarj olurken aküyüde şarj edermi. aslında sormak istediğim UPS şarj olurken aküde şarj oluyorsa o zaman akü şarj cihazı ve invertere gerek kalmaz sanırım?


hocam fazla soru sorarak zamanınızı alıyorum kusura bakmayın ama gerçekten bu konulara çok uzağım daha önce hiç elektrikle uğraşmadım, fikir yürütmeye çalışıyorum
 
Estagfurullah bu site sormak, öğrenmek, yardımlaşmak için var...
Hem UPS'den hem Aküden diye birşey yok. Elektrik varken şebekeden, Elektrik kesildiğinde UPS şarjından kullanılır. Zaten UPS'in içinde de akü var (ama küçük)
Elbette UPS aküyü şarj edecek.. Zaten işi o içindeki aküyü şarj ediyor...
Yapmanız gereken sadece sizin 75 Ah aküyü içindeki aküye paralel bağlamak başkaca bir cihaz gerekmez...
Ama dediğim gibi UPS tek akülü (12v) olmalı.. Aksi halde iki adet 75 Ah kullanmanız gerekir. (24 v için)
 
tamamdır hocam Allah razı olsun teşekkür ederim. Ramazandan sonra UPS sipariş ediyim inşallah. 1000va lık UPS ler 500 tl gibi fiyatlardan başlıyor. UPS nin yanında aküde kullanacağım için 650va lık UPS den alsam yeterli olurmu acaba. fiyatlar yarıya iniyor.
araştırdım sadece UPS aküsü alsam çok uygun ama kasa kısmı fiyatları 2 ye katlıyor. galiba şarj yapma ve priz aparatları yüzünden
mesela şuan bakıyorum 12v 7ah kuru bakımsız akü fiyatı 63 tl - 12v 9 ah bakımsız kuru akü 140 tl
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst