heryerde çarpılma yaşanıyor

evet kapı pervaz ve çerçeveleri metal giriş çelik kapı metal evrak dolapları ekstra olarakta tesisatı toprakladım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
statik Elektriklenme dediğiniz gibi topraklamayla çözülmüş sorun ama topraklamanın heryıl kontrol edilmesi lazım ama sorun sadece o binada olmamalı aynı güzergahta başka binalardada olmalı benim tavsiyem evvela binanın elektriğini komle ana kesiciden bir kesin aynı statik devam edecekmi benim başıma gelen bir olay şöyle zayıflayan topraklamayı kuvvetlendirmek için çakılan çubuk ana kablonun nötürüne denk gelmiş tedaş bağlantısındada nötür klamensi gevşek bağlama sonucu oksitlenince daireler bir bir üzerinden sıfırı tamamlayarak çalışmaya devam etti ama bir şohbenin duvara montaj sipallerindeki contalar yanmaya başlayana kadar sorun çıkmamıştı bu olay bir amirin evinde olunca kapsamlı bir inceleme sonucu bulduk ve arıza giderildi
 
Normal şartlar altında güçlü bir hava sirkülasyounu olmayan yerde metal eşyaların statik elektrikle yüklenmesi sadece oradaki personelin sayesinde olabilir. Yani personel dolap üzerindeki statik elektriğe eşit yükte ise sıkıntı yok fakat farklı yüklerdeyse çarpılma yaşanabilir. Geçmişte boyahanede çalışan personel ile maalesef el sıkışamıyorduk çünkü yüksek debili hava akımına maruz kalıyorlardı. Ofiste kullanılan halının özelliğine ve/veya hava akımına kalmış bir durumdur.
 
ben de topraklamayı yapan elemanın uyduruktan birşey yaptığını düşünüyorum
 
shrinkli paketleme makineleri üzerinde sürtünmenin fazla olduğu yerlerde statik elektriğin çakmak manyetöründen çıkan alev gibi alevlerin çıktığını görebilirsiniz.Bunu gidermek için statik alıcı cihazlar var ancak bu cihazlar dahi statiği tamamen yok edemiyor.Ayrıca topraklama çekmek gerekiyor.tabii topraklama hattının çok iyi olması gerekiyor.Ayrıca şu arabadan inince çarpılma mevzuu benim de büyük problemim :)
 
arkadaşım topraklamada problem var nötr ile toprak arasında ölçü aletinde değer okuyorsan ve ya meger ile topraklamanı kontrol ettiğinde 2 ohm üzerinde çıkıyorsa topraklaman iyi değildir bir ihtimal daha yapan arkadaş temel topraklaması ile işletme topraklamını birleştirmiş olabiir
 
Merhaba

sisteme bağlı çalışan Kaçak akım rölesi varmı ?

Sistemdeki bu anarmallalik süreklimi oluyor yoksa belirli saatler arasındamı?

Topraklama ve nört arasındaki ölçüm kaç ohm

Sistem dahilinde arıza veren cihazlar varmı normal arıların dışında sürekli ve özelliklede erken kesen lambalar gibi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,394
Mesajlar
917,213
Kullanıcılar
450,279
Son üye
tesla444

Yeni konular

Geri
Üst