hermetik tip trafo

chati

Üye
Katılım
31 May 2007
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar,

bu hermetik tip trafoların özellikleri nedir? ve başka ne tip trafolar var?

bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hermetik tipten kasıt tam kapalı ifade edilmektedir
bina lara has olarak üretilen bu tip trafoların yüksek gerilim buşingleri izoleli başlıklara yerleştirilmiştir
 
chati kardeşim.Hermetik trafolar ile ilgili bilgileri,www.elkima.com.tr adresinden bulabilirsiniz.Yağlı tra-
folara nazaran üstünlüğü ( yağ atmosfere açık olmadığı için ),teorik olarak yağın bozulma ihtimali ol-
maması.Bu durumda,yağ kirliliği endişesi ile ölçüm yapılması prosedürü ortadan kalkarak,Bakım işleri
için zaman kaybı önlenmektedir.
 
Trafo tipleri Hermetik, Hermetik gaz yastıklı, Konservatörlü (depolu) gibi çeşitlere ayrılır.

HERMETİK TRAFOKazan kapağı kaynaklıKazan içinde genelde yağ üzerinde gaz (N2) veya kuru hava bırakılır (Radyatörlü ise). Dalga duvarlı ise gaz olmaz.Kazan genelde dalga duvalı olur (ısınma sonucu oluşan genleşmeyi karşılamak ve soğutma yüzeyini arttırmak için)Depo olmadığı ve tam kapalı olduğu için nem alıcı veya buchholz rölesi olmazKONSERVATÖRLÜ TRAFOKazan kapağı civatalı (kaynaklı da olabilirKazanın üzerinde yağ deposu mevcut. Yağ deposunda yağın üst kısmında balon veya gaz olabilir.Genelde radyatörlü yapıda olur (Küçük güçlerde (<4MVA) dalga duvarlı olabilir.Depodaki boşluğa yağın genleşmesi ve hacminin düşmesiyle hava giriş çıkışı sağlanmalıdır.Bu havanın nemini almak için nem alıcılar kullanılır. Bu durumdaki yağ baınç değişim hızı buchholz rölesi ile yapılır.Koruma amaçlı Buchholz rölesi içinden akan ve depoya gidip gelen yağın hızıyla açılırabilir.


Hermetik trafolar genelde küçük dağıtım trafolarıdır (<4MVA). 4 ile 300 MVA (veya üstü) arası genelde radyatörlü ve depolu trafolar yapılır. Koruması daha az olduğu için Hermetik trafoların tercih edilmesinin sebepleri ucuz olması ve daha az yer kaplamasından başka olamaz. Hermetik trafolarda sadece KOMUTATÖR (No Load Tap Changer) kullanılabilir. ŞALTER (On Load Tap Changer) yalnızca depolularda kullanılır. Şalter için deponun içinde ayrı bir yağ muhavazasına ihtiyaç vardır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…