Havya elektrik kaçırıyor

Katılım
15 Şub 2018
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar merhaba, kısa ve öz olarak soruya geçiyorum. Vakit ayıranlara şimdiden teşekkür ederim.

Dört yıldır kullandığım çok kalitesiz bir havyam vardı, dört yıl dediysem ara ara kullanıyordum yani. O iş göremez raporu alınca, ben de ona çok benzer bir diğer havyayı kullanmaya başladım. Fakat ısınıp ısınmadığını kontrol etmek üzere dokunduğumda elektrik çarptı.

Ben de iki saat önce yeni bir havya aldım. 24,50 tlye. Real özs 60w kalem havya. Ondan da fişe takar takmaz garip dumanlar yükseldiği için kontrol kalemiyle bir de onu kontrol ettim. Onda da kaçak var. Diğerine göre daha zayıf bir ışık yanıyor kontrol kaleminde ama sonuç olarak yanıyor.

Şimdi, acaba havyaların üzerinde normalde de elektrik olur mu? Ya da bir şeyi mi yanlış yapıyorum? Ya da acaba soruyu mu yanlış sordum? Bilemiyorum.
 
Sevgili arkadaşım, demedi demeyin, kalitesiz ve toprak fişsiz ve kaçak yapan bu havyalarla lehim yaparken çok pahalı elektronik devrelere bir zarar verebilirsiniz, çünkü olası toprak hattı > faz arası kısmi kaçağıyla bu pcb'lerden geçen kaçak akımlar o devreleri kolayca patlatabilir, tamiri derken onlara çok daha fazla zarar da verebilirsiniz. Bir de şu var ki, çok kalitesiz ve toprak hatsız, çok ucuz havyalar; en fazla ve ara sıra kullanılsa bile ve taş çatlasa 1-2 sene bile zor gidiyor. Ben de bir zamanlar ucuz diye çok fazla kullandım bunları, bunlar hem kolay kaçak yapıyor ve hem çok çabuk bozuluyor.

Proskit'in toprak fişli orta kalitedeki havyaları işinizi fazlasıyla da görür ve bana da biraz dua edersiniz inşallah. Kolay gelsin.
 
Ben 1 yıldan fazladır şunu kullanıyorum. Gayet saglam fiyati da uygun SOLOMON KALEM HAVYA 40W SR 965

Su da 30 watt olani Solomon SR-968 30 Watt

Saatlerce açık unuttuğum bile oldu. Ucu da iyi dayanıyor.
 
Ben 1 yıldan fazladır şunu kullanıyorum. Gayet saglam fiyati da uygun SOLOMON KALEM HAVYA 40W SR 965

Su da 30 watt olani Solomon SR-968 30 Watt

Saatlerce açık unuttuğum bile oldu. Ucu da iyi dayanıyor.

Merhaba arkadaslar tekrar. Kendimi düzeltmek için bunu yazıyorum :). Dün itibarıyla Solomon kalem havyam bozuldu. Bahsettiğim açık unutmamdan mıdır? Havyanın kalitesinden mi bilemedim?
Söküp bakayim dedim ama o borunun icine nasil yerlestirdilerde ısıtma sistemini sÖkemedim. Çöp oldu zaten.

Bakalım ne alsam diye araştırıyorum. Şimdilik tabanca ile idare ediyorum ama 100 w fazla ve her yere girmiyor.
 
Araştırmalarım sonucunda yine 30 w solomon aldım ama sanki çok ısınıyor gibi geldi bana. Yarim saat falan kalinca fişte sapın uca yakın kısmı (tuttugumu silikon kısım) cok ısınıyor. Sizlerde nasil durum?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst