Kaçak akım rölesi hemen atıyor

Mutsel

Üye
Katılım
12 Eki 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar eşimin ben bu fırının pişirmesini beğenmiyorum bana eski fırınımı getir tak demesinden sonra, eski evimde sorunsuz kullandığım ve 1. 5 yıldır kenarda bekleyen ankastre fırınımı getirip taktım ama hemen kaçak akım rölesini attırıyor.

Yerinden çıkardığımda ise sadece düğmesini açınca kaçak akım rölesini attırıyor.
Burada okuduklarımı uygulayayım dedim.
Üzerine kontrol kalemi tutuyorum ve yanıyor elektrik var fırında.

3 lü ara kablo dan topraklamayı çıkartıp fırını 10dk çalıştırdıktan sonra kontrol kaleminde ışığın azaldığını, 30dk sonrasında ise ışığın yani elektriğin kaybolduğunu söyleyen arkadaşın yaptığını yaptım.
Topraklamayı iptal ettim fırın dışarıda bir yerde sorunsuz çalıştı. Evet kontrol kaleminde de ışık azaldı ama 1 saat 15 dk sonra.
Prizin içindeki topraklamayı söktüm ve götürüp yerine takayım dedim ama yine kaçak akım rölesi atıyor.Kasasındaki elektrik ten ötürü üstündeki ocağın metaline değiyor herhalde.

Ben 2 saat kadar çalıştırmayı düşünüyorum fırını azalan elektrik belki tam kaybolur da kurtulurum.

Sizin görüş,düşünce ve yardımlarınıza ihtiyacım var.Başka ne yapabilirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Anlayabildiğim kadaıyla;
- Eski evinizde kacak akım koruma rölesi yok, varsa dahi bozuk , o nedenle atmıyordu.

- Kontrol kalemiyle uğraşmayın, hiç bir sonuca gidemezsiniz, fırınınızda bir şekilde kaçak var. Profesyonel bir elektrikçiden, yetkili/özel servisden kaçağın giderilmesini istemelisiniz.
 
Arkadaş sağolsun bulduğu bütün kaçak akımla ilgili konuların altına aynı videoyu paylaşıp durdu. Gelen uyarılar yüzünden takip ettiğim bütün konuların takibinden çıkmak durumunda kaldım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst