UPS elektrik kaçırıyor ve prizinin iki deliğinden de faz geliyor

Tekno1246

Üye
Katılım
12 Şub 2021
Mesajlar
191
Puanları
1
Yaş
18
Konum
Ankara/Yenimahalle
Merhabalar. Elimde 1998 yılında üretilmiş bir UPS var. Fişe taktığım zaman akü şarj ışığı ve şebekeye bağlandığını gösteren ışık yanıyor fakat UPS nin çıkış prizinin iki deliğini kontrol kalemiyle ölçtüğümde iki delikten de faz geliyor. Kontrol kalemini UPS nin dış kasasına dokundurduğumda yine faz geliyor. Daha sonra fişi çıkarıp ters çevirip öyle taktım yani faz ve nötrün yerini değiştirdim sorun düzeldi. UPS nin fişi çekili halde deneyemedim çünkü aküsü de 1998 üretimi olduğu için ve uzun zamandır kullanılmadığı için kötü durumda. Yani fişi çektiğim anda UPS kapanıyor ve çok kısa süreliğine buzzer ötüyor. Yakında aynı değerlerde yeni bir akü alıp deneyeceğim fakat ilk önce bu elektrik kaçırma sorununu çözmem lazım. İnternetten araştırdığımda nötr hattında sorun olabilirmiş. Acaba UPS nin nötr hattı oksitlenmeden dolayı devre dışı mı kaldı anlamadım. Bu arada UPS i eski bir köy evinde denemiştim ev 35 yıllık civarı. Bu yüzden evde kaçak akım rölesi ve topraklama hattı da yok. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Herhangi bir sorunu yoktur,ama genellikle şöyle bir durum vardır; monofaze jeneratörlerin, UPS'lerin, izolasyon trafolarının topraklanmamış çıkış uçları kontrol kalemiyle yanar, faz gibi görünürler, bu 2 faz demek değildir. Ancak bir uçları topraklanırsa 220 volt çıkış uçlarından biri nötr uca o zaman sahip olur, yani bu durum çok normaldir. Toprak hattı da zaten bypass'la UPS'nin içinden geçip topraklı prizden bağlı cihazlara gidebilmiş olur. UPS'nin aküsünü yenisiyle değiştirip güvenle kullanın. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst