Buzdolabımda elektrik kaçağı normal mi dolap mı arızalı?

Değerli arkadaşım o mağazadan ayrılmadan Kaçak akım koruma rölesi var mı ?Varsa doğru şekilde açma kapama yapıyor mu ? Sorabilir misin ? hatta gözlemleyebilir misin ?
* Yukarıdaki sorumlarımın cevapları olumlu ise şu sonuca ulaşabilirim. KAKR 30mA de açma yapacağı için sizin kontrol kaleminizi yakan değer 30mA den çok küçük olup, dolabınız güvenle kullanabilirsiniz demektir.
Mağazadan ayrıldım, çalışanların bu bilgiye sahip olacaklarını sanmıyorum. Çok anlamıyorum ancak evimde avometre cihazı var. Bu cihazla bu kaçağın ölçümünü yapabilir miyim, yapabilirsem bu işe yarar bir sonuç elde etmemi sağlar mı, yapabilirsem nasıl yapılır bu ölçüm?
 
Selamlar. Arçelik marka nofrost buzdolabı satın aldım. Buzdolabının yerini değiştirmek için elimle dolabın arkasına dokunduğumda parmağımda hafif bir elektrik hissettim, sonrasında toprak hattı olmayan prize taktılı buzdolabının metal yüzeylerine kontrol kalemiyle baktığımda kalemin lambası yanıyor. Toprak hattı olan prize taktığımda kontrol kaleminin lambası yanmıyor. Buzdolabı elektrik kaçırıyor diye servisi çağırdım, servis buzdolabını toprak hattı olan prizde kullanacaksınız, elektrik çarpmayacak, sorun yok buzdolabında dedi. Ben de: tabiki toprak hattı olan prizde kaçak topraklanacağı için bizi elektrik çarpmayacak ama sonuçta buzdolabında elektrik kaçağı olmadığı anlamına gelmez, bu dolapta elektrik kaçağı var dedim. Servis buzdolabında sorun yok dedi. Ben de bu konuda net bilgim olmadığı için bilenlere danışayım size dönüş yaparım dedim servis gitti. Önceki buzdolabımda toprak hattı olmayan aynı prizde kullandığımız halde herhangi bir elektrik çarpması mevcut değildi.
Bilen ve tecrübeli kişiler olarak sizelere sorum: yeni aldığım buzdolabının metal yüzeylerine kontrol kalemiyle baktığımda elektrik kaçırması normal mi değil mi? Toprak hattı bir kaçak olursa onun aktarılması için değil mi? Bana servis toprak hattı olan prize tak kullan diyor, ben de toprak hattı olan prizde kullanacağım ancak buzdolabında elektrik kaçağı normal değilse onarımını veya değişimini isteyeceğim. Bunun için net bilgiye ihtiyacım var. Benim bu konularda sizin kadar bilgim yok, elektrikçi değilim ama mantığıma göre toprak hattı olmayan prizde buzdolabının metal yüzeylerine kontrol kalemini dokundurduğumda kontrol kaleminin lambasının yanması bana normal gelmiyor. Yeni aldığım buzdolabında kaçak varsa bu dolabı neden kullanayım ki diye düşünüyorum.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Statik elektrik...
Gövdenin metal kısmına dokunduğunuzda bir anlık bir Elektriklenme, çarpılma.. vb. etkileşimler.
Öneriler:
Toprak hattı çektirmek mümkün ise yaptırılmalıdır,
Toprak hattı olsun / olmasın evde sıfırlama yoksa (varsa iptal ettirilip) Kaçak Akım Rölesi taktırılmalıdır.
 
Mağazadan ayrıldım, çalışanların bu bilgiye sahip olacaklarını sanmıyorum. Çok anlamıyorum ancak evimde avometre cihazı var. Bu cihazla bu kaçağın ölçümünü yapabilir miyim, yapabilirsem bu işe yarar bir sonuç elde etmemi sağlar mı, yapabilirsem nasıl yapılır bu ölçüm?
Merhaba iyi günler ben de aynı sorundan şikayetçiyim . Son olarak servis yetkilileri buzdolabı değişimi yaptılar mı yoksa aynı buzdolabını kullanmaya devam mı ediyorsunuz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst