Havuz Suyunun Elektrik çarpması

SkySea53

Üye
Katılım
14 Mar 2021
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba, bir balık havuzum var. Bugün, havuza filtreme için motor koydum. Kablosu 5 metre. Elektriği alacağım yer ise 11 metre. 6 metrelik bir ek yaptım, sonra uzatma kablosu ile fişe taktım. Fakat havuza dokunduğum zaman elektrik çarpıyor. Bu sorun neden olabilir? Önlemini nasıl alabilirim? Kablolar havuza değmiyor, çünkü havuzda aralarında 4-5 metre mesafe var.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Motor,nereye montajlı ? Elektrik devresinde kaçak akım koruma
şalteri yokmu ?
hocam sorunu çözdüm sorun uzatma kablosundaymış değiştirince düzeldi fakat neden öyle olduğunu çözemedim söküp topraklama kablosunu falan kontrol ettim ama bir sorun gözükmüyordu.
 
hocam sorunu çözdüm sorun uzatma kablosundaymış değiştirince düzeldi fakat neden öyle olduğunu çözemedim söküp topraklama kablosunu falan kontrol ettim ama bir sorun gözükmüyordu.

2 nedeni var.

Ya eki yanlış yaptınız

Yada kablo içinde toprak kablosuna kısa devre var.
 
Kacak akim koruma rölesi yoksa çözümlenmemiş .
 
Elinizi soktuğunuzda kaçak akım sizin kolunuz üzerinden toprağa aktı.

Balıklar için hava hoş. Onlar elektrik tellerindeki kuşlar gibi yüzüyorlar. Diğer türlü iletkene konan kuşların da çarpılması gerekirdi.
 
Uzatma kablosunun Fişini Söktüm topraklama kablosu kopmuş ve fişin kablonun olduğu kısım içerden yanmış simsiyahtı kabloyu düzeltip tekrar takınca düzeldi ama işimi sağlama almak için uzatma kablosuyla uğraşmayıp eki komple baştan yaparak direk prize takacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst