Havai Hat Sonu Gerilim Yükselmesi!

vanlioglu

Üye
Katılım
9 May 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar sizden ricam soracağım soru hakkında, doğruluğundan emin olduğunuz cevaplarla veya dökümanlarla beni aydınlatmanız.

Yüksek gerilim havaii hatlarda üretim tesisinden okunan 380kV gerilim bağlandığı trafo merkezinde 416-417kV göstermekte. Hat uzunluğu 160km. Bana bunun nedenini açıklayabilir misiniz? yada bu konuda bildiğiniz kitap döküman vs. varsa bana ulaştırabilir veya adını söyleyebilir misiniz?

Bazı arkadaşlar çıkıp hat kapasitifdir ondandır diyecekler :) onu bende biliyorum ama bana ispat ve detaylı açıklama gerek.

Teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şimdi size bunu açıklamaya çalışacağım.
Bu durum kapasitif etkiden dolayı oluşmaktadır.Şöyle ki havai hat iletken aradaki hava yalıtkan ve toprak ta iletken olduğundan bu durum kondansatoru meydana getirir,kondansatorler de sistemin enerjili olmasından dolayı reaktif enerji üretirler bu reaktif enerji de fazla gerilim meydana getirecektir.Durum bundan ibaret bunu engellemek için ise de transpozisyon yapılmaktadır
 
batmanlı kardeşim bende sana bir bilgi vereyim mi? o dediklerini bende biliyorum ilk mesajımda yazdığım gibi..
+ transpozisyon, fazlar arasında kapasitifi dengelemek için artırmak veya azaltmak için değil. ;)
 
ferrorezonans şeklinde arama yaparsan bir sürü kaynak çıkar önüne
 
sevgili emir ferrorezonans non-lineer bir durum. benim söylediğim lineer bir durum ayrı mevzular yani yinede teşekkürler.
 
ispat için o hattın kapasitesini hesaplayın daha sonra basit bir devre üzerinde devre elemanlarını hat empedansını kapasiteleri filan yerleştirin ve hat sonundaki gerilim hesaplama yöntemine gidin. sizin için de iyi bir tecrübe olur. hatta daha sonra yaptığınız çalışmadan faydalanmak isterim :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,877
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst