Hangi tip Split Klima Almalıyım ??

HUNTERgok

Üye
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
113
Puanları
1
Yer tavan tipi split klimalar
Hem tavan hem de yere monte edilebilme özellikleri ile bu klimalar mağaza, ofis gibi makanlar için en ideal montaj ve estetik olanaklarını sunmaktadırlar. Salon tipi klimalarda olduğu gibi yer tipi klimalarda da ek ısıtıcı takviyesi vardır. Uzaktan kumandalı modelleri mevcutttur.

Salon tipi split klimalar
Özellikle mağaza ve toplantı salonu gibi insan sirkülasyonunun fazla olduğu geniş mekanlar için idealdir. Yüksek hızlı ve güçlü fan sistemleri ile homojen hava dağılımını sağlarlar. Standart olarak ek ısıtıcı takviyelidirler. Bu sayede heat pump ısıtma sistemini destekleyerek düşük dış ortam sıcaklıklarında da sorunsuz çalışırlar.

Duvar tipi klimalar
Bir iç ve bir dış veya bir dış birçok iç üniteden oluşan bu klimalar oldukça düşük ses seviyesinde çalışırlar. İç ünitelerle dış ünite arasında bakır boru, elektrik kablosu, drenaj hortumu, izole ve bandajdan oluşan bağlantının olması gerekir. Montaj uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Duvar tipi split klimaların 7000 Btu/h ile 30000 Btu/h kapasiteler arasında değişik modelleri vardır. Konutlarda da problemsiz olarak kullanılabilmektedirler.

Pencere tipi klimalar
Ekonomik olarak düşünüldüğünde penceretipi klimalar en uygun fiyatlı çözümlerdir. Montajı kolaydır ve gerektiğinde başka mekanlara rahatlıkla taşınabilirler. Sınırlı da olsa taze hava girişine müsade ederler. Bu avantajlarına rağmen birçok mekanda estetik olmayışları ve ses seviyelerinin yüksekliği nedeni ile tercih edilmemektedirler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
üsad bilgiler için sağol...
amma merak ettiğim bazı uygulamalar var
mesela yat klimaları
uçaklarda klima sistemi varmı?
trenlerde kullanılan klimalar
peltier sisteminin büyük boyutlara olanı varmı?
gibi
bunlar hakkında bilgi varmı?
 
üsad bilgiler için sağol...
amma merak ettiğim bazı uygulamalar var
mesela yat klimaları
uçaklarda klima sistemi varmı?
trenlerde kullanılan klimalar
peltier sisteminin büyük boyutlara olanı varmı?
gibi
bunlar hakkında bilgi varmı?


Tren iklimlendirmesi daha önce yaptığım bir uygulama idi . sene 2004 de DDY nin tren iklimlendirmesinin bakımlarını yapıyordum. tren içindeki koltukların alt kısımlarında bulunan kısımlar emiş , üflemeler cam üzerinde , kondenser trenin alt kısımında , evaporatör trenin çatısında bulunuyor bilindik freonlu sistem olduğu için split klima mantığı sadece ekipmanlar farklı yerlerde...


Yat klimalarında mantık deniz suyu ile soğuıtulan bir kondenser (isteğe göre) ... ama genelde tercih edilen kondenser finlerinin paslanmaz malzemeden üretilen bilindik bir klima sistemi .. kondenserinden başka fazla espirisi yok..


Uçak iklimlendirmesi benimde merak etiiğim konuların başında geliyor .. kondanzasyon sıcaklıklarının kontrollerini merak ediyorum ... yüksek sıcaklık veya düşük sıcaklık kontrolleri bilen arkadaşlar var ise aktarabilirse sevinirim ....


peltier sisteminin büyük boyutlara olanı varmı? daha önce duymadım nedir tam olarak ??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst